Almanya'da Silahlı Saldırı: 9 Ölü - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Silahlı Saldırı: 9 Ölü

Almanya'nın Münih kentinde bir alışveriş merkezinde silah sesleri duyuldu. Alman medyası saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırı sonrası kentte OHAL ilan edildi.

22.07.2016 20:18  Güncelleme: 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman medyasının aktardığı habere göre Münih'in Moosach bölgesinde bulunan "Olympia-Einkaufszentrum" adındaki bir alışveriş merkezinden silah sesleri yükseldi. Düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 9 kişinin öldüğü açıklandı. Almanya saatiyle 18.00 sıralarında meydana gelen silahlı saldırının ardından saldırganların firarda olduğu belirtildi.

KENTTE OHAL İLAN EDİLDİ

Reuters'ın dünya basınına son dakika haberi olarak duyurduğu bilgiye göre, akşam saatlerinde Münih'te olağanüstü hal ilan edildi.

MÜNİH POLİSİ: OLAY ÇOK KARMAŞIK

Münih polisi, sosyal paylaşım sayfasından yaptığı açıklamada, olayın çok karmaşık olduğunu ve Mosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezindeki saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü duyurdu. Münih Polisi aynı zamanda, can güvenliği nedeniyle Münihlilerin evlerinden çıkmamasını istedi.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ MÜNİH OLİMPİYATLARININ YAPILDIĞI YERE ÇOK YAKIN

1972 Münih Olimpiyatları'nın yapıldığı yere çok yakın olan Olimpiyat alışveriş merkezinde başlayan silahlı saldırıda 9 kişinin öldüğü belirtiliyor. Çok sayıda kişinin de yaralandığı olayda, bilançonun ağırlaşmasından endişe ediliyor.

TERÖR EYLEMİ ŞÜPHESİ

Münih'in Moosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezinde silah seslerinin duyulduğu, bunun üzerine çok sayıda polisin olay yerine sevk edildiği bildirildi.
Terör eylemi olduğu düşünülen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

MÜNİH POLİSİNDEN DIŞARI ÇIKMAYIN UYARISI

Münih polisi, "Kamusal alanlardan uzak durun. Münih'te durumun ne olduğu belli değil." şeklinde uyarı yaptı. Polis ayrıca çevrede yaşayan Alman vatandaşlarına dışarı çıkmamaları konusunda ihtarda bulundu.

3 SALDIRGANIN KAÇTIĞI İDDİASI

Münih polisi, alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, uzun namlulu silah taşıdığından şüphelenilen üç saldırganın şehir genelinde arandığını, saldırının "terör eylemi olabileceğini" bildirdi.

Öte yandan saldırıyı şimdiye kadar üstlenen olmadı.

BALTALI SALDIRGANDAN BİR KAÇ GÜN SONRA

Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Würzburg kentinde bir saldırgan seyahat ettiği trendeki yolculara baltayla saldırmış. Olayda üçü ağır olmak üzere dört kişi yaralamıştı. Saldırganın terör örgütü IŞİD'le bağlantısı tespit edilmişti.

ÖLÜ SAYISI 9'A ÇIKTI

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısı 9'a yükseldi.

Polis sözcüsü Marcus da Gloria Martins, ölü sayısının 8 olduğunu, buna ilaveten alışveriş merkezinin çevresinde bir erkek cesedinin bulunduğu fakat fail mi kurban mı olduğunun araştırıldığını söyledi.

Öte yandan Başbakanlıktan bir yetkili yarın Federal Güvenlik Konseyinin toplanacağını açıkladı.

Başbakan Angela Merkel'in başkanlığında toplanan Federal Güvenlik Konseyinde güvenlikle ilgili bakanlar katılıyor. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin de ABD'deki temasları yarıda keserek ülkeye döneceği ifade edildi.


Almanya\'da Silahlı Saldırı: 9 Ölü

Son Dakika Güncel Almanya'da Silahlı Saldırı: 9 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement