Almanya'da Türk Gençler Rap Şarkı ile Oy İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Türk Gençler Rap Şarkı ile Oy İstiyorlar

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde 25 Mayıs Pazar günü yapılacak uyum meclisi seçimlerine genç akademisyen ve üniversite öğrencilerinden oluşan DEIN Köln- Senin Köln'ün Listesi de giriyor.

24.04.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde 25 Mayıs Pazar günü yapılacak uyum meclisi seçimlerine genç akademisyen ve üniversite öğrencilerinden oluşan DEIN Köln- Senin Köln'ün Listesi de giriyor.

Türk gençleri seçimde genç seçmenlerden Rap şarkı ile oy istiyorlar. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde 25 Mayıs Pazar günü yerel seçimler ve uyum meclisi seçimleri yapılacak. Seçim tarihi yaklaştıkça çalışmalar da hızlandı. Köln'de uyum meclisi seçimlerinde 22 liste yarışıyor. Bunlardan biri de genç akademisyen ve üniversite öğrencilerinden oluşan DEIN Köln- Senin Köln'ün Listesi. DEIN Köln Listesi'nin adayları seçmenlerden Rap şarkı ile oy istiyorlar. Rapçi Muhammed Hançer'in bestelediği şarkıda DEIN Köln'ün geçtiğimiz dönem uyum meclisinde yaptıkları ve seçim vaatleri anlatılıyor.

GENÇLERE ULAŞMAK İSTİYORLAR

DEIN Köln'ün adaylarından Genel Yönetim Uzmanı Sevda Adıgüzel, şunları söylediB

"Rap şarkı ile gençlerimize hitap etmek istiyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Şarkıyla büyük bir kitleye ulaştık. Seçimde oylarımıza olumlu yansıyacağını düşünüyoruz."

Hukuk Fakültesi Öğrencisi Binnur Şirin ise, seçim çalışmasında sosyal medyadan da yararlandıklarını söyledi.

"IRÇILIKLA MÜCADELE, ANADİL VE ÇOCUKLAR ÖNEMLİ"

DEIN Köln'ün Başkanı İbrahim Küçükyıldız geçtiğimiz dönem derneklerinin Köln Uyum Meclisi'nde bir kişiyle temsil edildiğini hatırlattı. Bu seçimde daha iddialı olduklarını belirten İşletme Mühendisi İbrahim Küçükyıldız kendileri için önemli olan konuları şöyle anlattı:

"Gençlik dairelerinin aldığı Türk kökenli çocuklar konusuna eğiliyoruz. Bir Türk kökenli çocuk aileden alınıyorsa yine Türk bir koruyucu aileye verilmeli. Çocuğun dini, dili ve kimliğinin korunması için bu yapılmalı. Okullarda Türkçe anadil derslerinin verilmesi bizim için önemli. Anadil dersini kaldırmak isteyen bazı okulları engelledik. Bir diğer konu ise ırkçılık. Nerede bir ırkçılık, haksızlık varsa müdahale ediyoruz."

Ekonomi Mühendisi Serkan Atalay ise, uyum meclisi seçimlerine katılımın çok düşük olduğuna dikkat çekerek herkesi 25 Mayıs'ta oy kullanmaya çağırdı. - Köln

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Türk Gençler Rap Şarkı ile Oy İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement