Almanya'da Yaşayan Türklerden 'Devre Mülk Almak İsterken Dolandırıldık' İddiası... - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Yaşayan Türklerden 'Devre Mülk Almak İsterken Dolandırıldık' İddiası...

Almanya\'da Yaşayan Türklerden \'Devre Mülk Almak İsterken Dolandırıldık\' İddiası...

Temel ELCİVAN-DUİSBURG - DHA - Almanya'nın Duisburg kentinde yaşayan Türk aileler, Ankara'nın ilçesi Beypazarı'ndan satın aldıkları devremülk termal evlerin şirketi tarafından mağdur edildiklerini iddia etti.

16.06.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel ELCİVAN-DUİSBURG - DHA - Almanya'nın Duisburg kentinde yaşayan Türk aileler, Ankara'nın ilçesi Beypazarı'ndan satın aldıkları devremülk termal evlerin şirketi tarafından mağdur edildiklerini iddia etti.

Duisburg şehrinde yaşayan Taşkın, Özcan ve Köksal aileleri, 2012 yılında Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden kasabasında bulunan aracı şirket üzerinden Beypazarı'nda bulunan Beypazarı'ndan birer devre mülk daire satın aldı. Yapılan mukaveleyle belirlenen taksitleri sorunsuz ödediklerini belirten aileler, söz verilen tarih olan 2014'te tapuları alamadık. Öncelikle tapu olmazsa paramızı almak istiyoruz, ama muhatap dahi bulamıyoruz şeklinde yakındılar.

BEN ARTIK ORADA OTURMAM

Demir çelik fabrikasında işçi olarak çalışan Mehmet Taşkan (44), Sürekli çalışıyoruz, tatilde çocuklarımızla gider biraz olsun dinleniriz diye girdik bu işe. Tanıtımı yapan satış elamanına inandık, böyle birşeyin başımıza geleceğini nereden bilebilirdik. 2012'de aracı şirket Lifepoint'un satış elamanı geldi, Beypazarı'nda yapılan termal otel projesini anlattı. Biz de beğenince sözleşme yaptık. Belirlenen taksitleri bir bir ödedik, mukavele gereği de 2014 yılında dairelerin tapuları verilecekti. Vakti gelmesine rağmen tapular için bir ses çıkmadığı için, aracı şirket Lifepoint yetkililerini aradım, ama sonuç alamadım. Bu sefer Beypazarı'ndaki termal şirket yetkililerine ulaştığımda, bana sizin ödemeleriniz bize ulaşmadı, dolayısıyla tapunuzu veremeyeceğiz, siz para ödediğiniz şirketi mahkemeye verin denildi. Ben de konuyu Duisburg savcılığına taşıdım. Duisburg savcılığı, yaptığı soruşturma sonunda bana, Lifepoint şirketinin paraları Ankara'ya gönderdiğine dair mahkeme kararını gönderdi. Bunun üzerine tekrar termal otel şirketini aradım, ama ne ödediğim 4900 Euro kabul ettirebildim, ne de tapuyu alabildim. Huzur ararken iki yıldır perişan olduk. Bizi resmen dolandırdılar. Bundan sonra tapu verseler de, ben o yerde oturmam, paramı alabilmek için avukat tuttum hakkımı sonuna kadar arayacağım. Başkaları da aynı duruma düşmesin diye bu işin peşini bırakmak istemiyorum dedi.

HAYRINI GÖRMESİNLER

Eşi Salih Özcan ile söz konusu şirketten devre mülk daire aldıklarını ileri süren Zeycan Özcan (42), Tanıtımlarını üyesi olduğum camide yaptılar. Satış elamanı ilahiyat mezunu olduğunu söyleyerek bize güvenin dedi, biz de inandık, güvendik ve sözleşme yaptık. Taksitlerimizi ödedik, tapu zamanı geldiğinde ortada kimseyi bulamadık. Sözleşmeyi yapan aracı şirket Lifepoint'u arıyoruz muhatap olan yok, Ankara'daki Akropol Termal'i arıyoruz, sizin sorununuz Lifepoint'la biz birşey yapamıyoruz diyerek bizi başlarından savdılar. Sonra zaten muhatap da bulamıyoruz. 6500 Euro para ödedik, paramızla rezil olduk, psikolojimiz bozuldu, şuan konuşurken ellerim titriyor. Hakkımı asla helal etmem, hayrını görmesinler. Biz yandık, başka insanlar yanmasın. Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız dedi.

SADECE DUİSBURG'DA OTUZA YAKIN MAĞDUR VAR

Diğer bir mağdur yeminli tercüman Üçler Köksal (63), Devremülkümüz olacak diye sözleşme gereği 10 bin Euro ödedim, ama ne tapu alabildik, nede şimdi paramızı alabiliyoruz. Ne mağduriyetimizi dinleyen var, ne de sorunu çözecek insan, şu an bizi kimse muhatap bile almıyor. Duisburg ve çersinde, bizim gibi mağdur olan en az otuza yakın insanın daha listesi var elimizde. Başka şehirlerde ve Hollanda'da yüzlerce insanın olduğunu sanıyoruz. Bu insanlar, çevrelerinden çekinerek ortaya çıkmak istemiyorlardır. İçimizde birisi ya tapusunu ya da parasını elde ettiği zaman, diğer insanlarda cesaret alarak tek tek ortaya çıkacaktır. Sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz, aksi halde başlattığımız hukuki süreç sürecektir" diye konuştu. ARACI ŞİRKET VE FİRMA BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

DHA muhabirinin ulaştığı, Beypazarı'ndaki Akropol şirketinden yetkililer, sorunun aracı şirketten kaynaklandığını; ödemenin kendilerine ulaşmadığını ancak ödemelerini gönderdiklerini belgelemeleri halinde, tapularını en kısa zamanda vermeye çalışacaklarını söyledi.

Aracı firma Lifepoint yetkilileri ise, Biz aracı şirketiz. Müşterilerle yaptığımız sözleşmeleri de, asıl firma adına yaptık, vatandaşların paralarını da onlara ilettik. Bunu Duisburg savcılığı da doğrulayarak karara bağladı. Vatandaşların bizimle sorunları yok. Sorunu Ankara ile halletmeleri gerekiyor. Ayrıca sorunları ortadan kaldırmak için bizimde, firma ile temasımız var dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Yaşayan Türklerden 'Devre Mülk Almak İsterken Dolandırıldık' İddiası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement