Almanya'da Camilere Yapılan Terör ve Şiddet Kınandı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Camilere Yapılan Terör ve Şiddet Kınandı

Almanya\'da Camilere Yapılan Terör ve Şiddet Kınandı

Almanya genelinde 19 Eylül Cuma günü 2 bine yakın cami ve mescitte, terör, şiddet, cami ve ibadet yerlerine yapılan saldırılar kınandı.

19.09.2014 18:43  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya genelinde 19 Eylül Cuma günü 2 bine yakın cami ve mescitte, terör, şiddet, cami ve ibadet yerlerine yapılan saldırılar kınandı.

Baden Württemberg Eyaleti'ndeki Lahr Ulu Cami'de de cuma namazını takiben terör ve şiddeti kınamak için basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Ortenau bölgesinde görev yapan basın mensupları davet edildi. Ulu Cami avlusundaki etkinlikte 60'a yakın cemaatle beraber Belediye Başkanı Peters Tilmann, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Walter Caroli, siyasi parti, kilise ve okul temsilcileri bulundu. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Diyalog Sorumlusu Fatih Şahan, "Müslümanlar her türlü terör ve şiddete karşıdır. İbadet yerlerine yapılan saldırıları kınıyoruz" dedi. Belediye Başkanı Peters Tilmann ise, "Almanya'da yaşayan herkes demokrasiye bağlı, özgürlük ve barış içinde olmalı" diye konuştu. Şiddete kurban giden ve saldırılarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu da yapıldı. Etkinliğin sonunda DİTİB Diyalog Sorumlusu Fatih Şahan herkesi 3 Ekim tarihinde Almanya'daki camilerde yapılacak açık kapı gününe davet etti. - Lahr

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Camilere Yapılan Terör ve Şiddet Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement