Almanya'daki Karabüklüler Sevgi Gecesinde Buluştu - Son Dakika
Dünya

Almanya'daki Karabüklüler Sevgi Gecesinde Buluştu

Almanya\'daki Karabüklüler Sevgi Gecesinde Buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Somali’de Eş-Şebab neyse Türkiye’de paralel yapı odur.

15.02.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, " Somali'de Eş-Şebab neyse Türkiye'de paralel yapı odur. İkisi de bazı yabancı ajanların örgütlerinin taşeronluğunu yapıyor" dedi.

Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde bir düğün salonunda yapılan 'Karabüklüler Sevgi Gecesi'ne katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Almanya'da çok başarılı iş adamları olduğunu ve ekonomisine, gelişmesine çok büyük katkılarda bulunduğunu belirtti.

Burada yapılan yabancı düşmanlığının hiç bir zaman kabul edilemeyeceğini kaydeden Şahin, Almanya'da yaşayan Türklerin hiç bir zaman bu muameleyi hak etmediğini söyledi.

"HIRVATİSTAN'DAN DAHA İYİ DURUMDAYIZ"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılma müzakerelerini de anlatan Şahin, "Geçmişte askeri darbeler nedeniyle ileri ülkelerle yeteri kadar yarışamadık. Ancak bugün daha demokratik bir ülke olduk. Yapılan bir çok çalışmayla başta baş örtüsü, eğitim sistemi gibi konularda çok yol aldık. Türkiye ekonomik alanda da büyük gelişme gösterdi ve bir çok alanda Avrupa'dan daha iyi. Bizi Avrupa birliğine neden almıyorlar? Hırvatistan ile aynı tarihte Avrupa Birliği'ne katılmak için müzakerelere başladık. Hırvatistan şimdi Avrupa Birliği'ne üye oldu. İddia ediyorum. Herkesle de tartışırım. İnsan hakları, demokrasi, ekonomik olarak Hırvatistan'dan daha iyi durumdayız. Neden almadınız?" dedi.

"LÜTFEN DÜRÜST OLUN"

Avrupa Birliği'ndeki bir çok ülkenin Almanya'daki Avrupa'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) gibi düşündüğünü belirten Şahin, şunları söyledi;

"Bir tek Müslüman'ın varlığından rahatsız olan bu örgüt gibi düşünüyor bazı ülkeler. Türkiye'ye böyle bakıyorlar. Hani siz 'demokrasi, insan hakları, çok kültürlü Avrupa Birliği' diyordunuz. Avrupa Birliği'nin kimi ülkelerine buradan Avrupa Birliği'nin en büyük nüfusunun olduğu Almanya'dan sesleniyorum. Lütfen ilkeli olun, tutarlı olun. Bize söylediklerini yaptık, yapıyoruz. her gün yeni engeller çıkartıyorsunuz. 35 başlıktan oluşan o fasılların önemli bir bölümünü açıp kapatacak kadar hazırlıklıyız. Ama hiç bir bakımdan yardımcı olmuyorsunuz. Bu sizin kusurunuz bizim değil. Lütfen dürüst olun"

Almanya'da Türk vatandaşlarıyla Almanlar arasında ayrım yapıldığını ancak Türkiye'de yaşayan Almanları kendilerinden ayırmadıklarını da vurgulayan Şahin, Almanya'da bu ayrımın devam etmesi halinde takipçisi olacaklarını belirtti.

Başka ülkelere dış yardım bakımından dünyada ilk sırada Türkiye'nin olduğundan bahseden Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretini anlattı ve Eş-Şebab örgütü tarafından kalacakları otelin önünde bomba yüklü araçla yapılan saldırıyı hatırlattı.

Müslümanlık denince mangalda kül bırakmayan Eş-Şebab örgütünün Türkiye'nin Somali'ye yardımını istemediğini, çünkü onların batılı ülkelerin ajanları, taşeronları olduğunun altını çizen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oraların doğal kaynaklarını yıllardır sömürenler Türkiye'nin oradaki insanların kalbini kazanmasını istemiyor. Bu örgüt Recep Tayyip Erdoğan Somali'ye gelmesin diye eylem yapıyor. Bizde de var böyle bir taşeron örgüt. Eğer güçleri yetseydi Recep Tayyip Erdoğan'ın ellerine kelepçe takıp AK Parti iktidarını al aşağı edecekti. Bu örgütün başı da Pensilvanya'da. O da aynı taşerondur. Somali'de Eş-Şebab neyse Türkiye'de paralel yapı odur. İkisi de bazı yabancı istihbarat örgütlerinin taşeronluğunu yapıyor. Millet bu işlerin farkında. Bu tür örgütler Müslümanlığı temsil etmiyor ve kabul etmiyoruz. Yakarak bir insanı öldüren müslüman olamaz ve bu örgütler Müslümanlığa zarar veriyor" dedi.

"BÜYÜK BİR TALİHSİZLİK OLARAK GÖRÜYORUM"

Gecede Karabüklü gurbetçilere bir üzüntüsünü de dile getiren Şahin, "Hiç bir arkadaşımız buraya çıkar amaçlı gelmedi. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili arkadaşımız geceyle ilgili açıklama yaptı. Kendisinin burada olmasını arzu ederdik. Gelseydi sizlere de hitap ederdi. Ancak geceye katılmama gerekçesini açıklarken AK Parti'nin yani bizim büyükşehirlerden göstereceğimiz 8 milletvekili adayının tespit edeceğimizi ve bu geceyi de o nedenle düzenlediğimizi belirtti. O nedenle katılmadığını söylüyor. Bu doğru değildir. Bu gece siyasi bir gece değildir. Bende huzurunuzda siyasi kimliğimle değil hemşehriniz olarak bulunuyorum. Bu açıklamasını büyük bir talihsizlik olarak görüyorum. Bu geceye katılmayıp bizlere çamur atmasını üzüntüyle karşılıyorum" dedi.

Şahin, sevgililer gününün nereden çıktığını anlatarak, kültürlerinde böyle bir durumun olmadığını söyledi ve sevginin sadece iki insan arasındaki duygudan meydana gelmediğini belirterek konuyla ilgili bir şiir okudu.

Düzenlenen geceye 23. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal ve Cumhur Ünal, Almanya'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliğini (UETD) Başkanı Süleyman Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, eski Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, Almanya Karabüklüler Platformu Başkanı Dursun Döngel ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede, Karabüklüler platformu Başkanı Dursun Döngel tarafından Şahin'e, plaket ve özel işlemeli Tuğra bulunan tablo hediye edilirken, Avrupa Karabükspor Derneği Başkanı Abdullah İnam tarafından üzerinde ismi yazılı Karabükspor forması hediye edildi.

Halk oyunları ve yerel sanatçıların verdiği konserleri izleyen Şahin, daha sonra kaldığı otele geçti. - GELSEN KİRCHEN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya'daki Karabüklüler Sevgi Gecesinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement