Almanya'daki Nadide Karagöz Koleksiyonu İçin Açık Kapı Günü - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki Nadide Karagöz Koleksiyonu İçin Açık Kapı Günü

Almanya\'daki Nadide Karagöz Koleksiyonu İçin Açık Kapı Günü

Köln Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde bulunan Karagöz- Hacivat gölge oyununa ait nadide koleksiyonlardan biri, üniversitede 19 Ekim Pazar günü düzenlenecem 'Işık ve Gölge' konulu 'Açık Kapı Günü'nde sergilenecek.

16.10.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köln Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde bulunan Karagöz- Hacivat gölge oyununa ait nadide koleksiyonlardan biri, üniversitede 19 Ekim Pazar günü düzenlenecem 'Işık ve Gölge' konulu 'Açık Kapı Günü'nde sergilenecek.

Burgallee 2 D51147 Köln adresindeki etkinlik saat 11.00- 17.00 arasında yapılacak. Toplam 150 parçadan oluşan bu zengin koleksiyonda Karagöz gölge oyununa ait 200 yıllık figürler bulunuyor. Koleksiyon, Köln'ün Wahn semtinde müze ve kütüphane olarak kullanılan şatoda korunuyor. Koleksiyonda, Türkiye'de Rahmi Balaban'ın 1936 yılında basılan ilk Karagöz kitabının toplatılarak yakılmasına neden olan domuz figürü de bulunuyor.

"BULUNMAZ BİR KOLEKSİYON"

Köln'de yaşayan Hayali Ali Köken bu nadide koleksiyonla ilgili olarak, şöyle dedi:

"Daha önce Almanya'nın başka müzelerinde ve Bursa'da çeşitli koleksiyonlar gördüm. Fakat bugüne kadar gördüğüm en zengin koleksiyonlardan biri bu. Türkiye'deki figürlerin birçoğu bile bu kadar eski değil. Bur sergideki figürler çok eski, 200 yıllık figürler var. Kayık oyunundaki, ters evlenmedeki bütün karakterler, göstermelikler, bunun yanı sıra etnik gruplar, mesleki gruplar, yöresel grupların tasvirleri ve hayvan figürleri var. Bulunmaz bir koleksiyon ve mihenk taşı." - Köln

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'daki Nadide Karagöz Koleksiyonu İçin Açık Kapı Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement