Almanya'daki Yabancı Karşıtlığı - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki Yabancı Karşıtlığı

Bundestag'daki göçmen kökenli milletvekillerinin ırkçılık, nefret ve kin içeren hakaret mesajları aldıkları belirtildi Yeşiller Partisi milletvekili Mutlu: "Bana gelen e postaların bir tanesinde 'Buchehnwald ve Auschwitz toplama kampları tekrar işlevsel hale getirilmeli. Bu kez bacalarından Türklerin dumanları çıkmalı' ifadeleri vardı.

23.01.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Federal Meclisi'nde (Bundestag) bulunan göçmen kökenli milletvekillerinin hakaret mesajları aldığı ve yabancı düşmanlığına kendilerinin de maruz kaldığı belirtildi.

Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu, uzun zamandır Bundestag'ta milletvekili olan göçmen kökenli milletvekillerinin ırkçılık, hakaret, kin ve nefret içeren mesajlar aldığını belirterek, Almanya'da bu konudaki gidişatın hiç de iyi olmadığını söyledi.

Milletvekili Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Göçmen kökenli olarak kin ve nefret içeren mesaj alan milletvekillerinden birisi de benim. Bunları yazanlar isimlerini bile açık şekilde yazıyorlar" dedi.

Özellikle Müslümanlara karşı nefret içeren mesajların geldiğini ifade eden Özcan Mutlu, bu konuda savcılığa müracaat ettiğini ancak savcılığın konuyu "fikir özgürlüğü kapsamında görerek dava bile açmaya gerek görmeden soruşturmayı kapattığını" dile getirdi.

Mutlu, bu konuda savcılığa birkaç kez başvuru yaptığını ancak olumsuz cevaplar aldığını vurguladı. Mutlu, "Savcılığa yaptığım şikayetler sonuçsuz kalınca savcılık bu yorumları fikir özgürlüğü olarak görüp milletvekili olarak bunlara alışık olmamız gerektiği şeklinde cevap verdi" diye konuştu.

Alman Der Spiegel dergisi de Almanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz, Yeşiller Partisi'nin bir başka milletvekili Ekin Deligöz, Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen gibi göçmen milletvekillerinin de kin ve nefret mesajı aldıklarını yazdı.

Tüyleri diken diken eden mesaj -

Gelen mesajlardan bir tanesinin tüylerini diken diken ettiğini belirten Mutlu, şunları söyledi:

"Bana gelen e-postaların bir tanesinde 'Buchehnwald ve Auschwitz toplama kampları tekrar işlevsel hale getirilmeli. Bu kez bacalarından Türklerin dumanları çıkmalı' ifadeleri vardı. Bunu okuyunca tüylerim diken diken oldu. Savcılığa müracaat ettim ama fikir özgürlüğü olarak görüldü. Gidişat hiç de iyi değil. Sadece ben değil birçok göçmen kökenli milletvekili arkadaşım da aynı ırkçı, kin ve nefret dolu mesajları alıyor."

Aldığı mesajları kamuoyuna açıklamayı doğru bulduğunu ve artık insanların bu durumu bilmeleri gerektiğini dile getiren Mutlu, konuyu Alman medyasına da taşıdıklarını belirtti.

Mutlu, geçen yıl ekim ayında Dresden'de ortaya çıkan "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketi sonrası bu mesajların çoğaldığına dikkati çekerek, soğuk havalarda on binlerce insanın yollara düşmesinin hafife alınmaması gerektiğini vurguladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bu konuda açık ve net tavrını sevinçle karşıladığını aktaran Mutlu, "Merkel, İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğunu, o yürüyüşlerde toplanan insanların kin ve nefret dolu olduğunu ve bunlara kanılmaması gerektiğini söyledi. Bunu açıklaması sevindirici" ifadesini kullandı.

Yeşiller Partisi milletvekili Mutlu, meydanı ırkçılara bırakmamak gerektiğini, bunun da Alman toplumuyla hareket ederek mümkün olabileceğini ifade etti. Özcan Mutlu, tüm bu mesajlara rağmen herhangi bir koruma talebi olmayacağını çünkü bunun çözüm olmadığını ancak mesajları ciddiye alacağını sözlerine ekledi.

Federal Meclis'teki göçmen kökenli milletvekillerin sayısı 2009-2013 yasama döneminde 17 iken bu sayı şu anki 2013-2017 döneminde 37 oldu. 631 üyenin bulunduğu Bundestag'da Hristiyan Demokrat Parti'den (CDU) 8, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinden 1, Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) 13, Sol Parti'den (Die Linke) 8 ve Yeşiller Partisi'nden 7 göçmen kökenli milletvekili bulunuyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'daki Yabancı Karşıtlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement