Almanya'dan sonra Endonezya'dan da FETÖ'ye Destek - Son Dakika
Dünya

Almanya'dan sonra Endonezya'dan da FETÖ'ye Destek

Endonezya hükümeti, resmi internet sitesinden FETÖ'ye bağlı okulların kapatılmayacağını ve faaliyete devam edeceklerini açıkladı.

29.07.2016 17:45  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçiliği Endonezya'dan ülkedeki FETÖ okullarının kapatılmasını istedi. Ancak Endonezya bu okulların kapatılmayacağını açıkladı.

HÜKÜMET KAPATILMASINI İSTEDİ

Cakarta Büyükelçiliğimiz, Endonezya hükümeti ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla FETÖ ile ilgili resmi internet sitesinden yayımladığı yazılı açıklamada Endonezya'daki FETÖ-PDY'ye ait birimleri deşifre etti ve hükümetten söz konusu kuruluşları kapatmasını istedi.

ENDONEZYA OKULLARIN KAPATILMAYACAĞINI AÇIKLADI

Ancak Endonezya hükümeti skandal bir karara imza atarak, resmi internet sitesinden FETÖ'ye bağlı okulların kapatılmayacağını ve faaliyete devam edeceklerini açıkladı.

FETÖ'YE AÇIK DESTEK

Bir diğer skandala ise Almanya imza attı. Almanya'nın Baden Württemberg Eayalet Başbakanı Winfried Kretschmann'dan terör örgütü FETÖ'ye açık destek geldi. Darbe girişiminde terörist başı Gülen'in etkili olduğuna dair kanıt görmediğini söyleyen Kretschmann, Türkiye'nin eyaletteki FETÖ'ye ait kuruluşların denetlenmesi talebini kabul etmedi.

FETÖ'nün ur gibi yayıldığı Kırgızistan ise 27 Temmuz'da bu kurumların kapatılmayacağını ifade etmiş ve takdir hakkının kendilerinde saklı olduğunu açıklamıştı

Almanya\'dan sonra Endonezya\'dan da FETÖ\'ye Destek

Son Dakika Dünya Almanya'dan sonra Endonezya'dan da FETÖ'ye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement