Almanya'dan Türkiye'ye 'PKK' Eleştirisi! - Son Dakika
Dünya

Almanya'dan Türkiye'ye 'PKK' Eleştirisi!

Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e karşı başlattığı harekat Almanya'da destek görürken, PKK'ya karşı operasyonlar kabul görmedi.

26.07.2015 13:11  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Türkiye'nin IŞİD'e karşı başlattığı hava harekâtına destek çıkarken, operasyonlar kapsamında PKK hedeflerinin de vurulmasını eleştirdi.

IŞİD'E 'EVET', PKK'YA 'HAYIR'

Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e karşı başlattığı harekât Almanya'da destek görürken, PKK'ya karşı operasyonlar kabul görmedi. Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, "Bild am Sonntag" gazetesine verdiği demeçte, IŞİD harekatına desteğini yineledi ancak, PKK operasyonlarını eleştirdi. Von der Leyen, "Türkiye'nin IŞİD'e karşı kendini savunma hakkı ne kadar doğruysa, PKK'yla başlattığı barış yolu da o kadar önemli" dedi.

PEŞMERGELERE SİLAH DESTEĞİ

Almanya terör örgütü IŞİD'e karşı Irak'ta peşmergelere silah desteği veriyor. Alman Savunma Bakanı Von der Leyen, "Bizim Irak'taki öncelikli işimiz, farklı etnik grupları IŞİD'e karşı mücadelede birleştirmek" diye konuştu.

İLK AÇIKLAMALARI MUHALEFETİN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ

Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, geçtiğimiz günlerde, Türkiye'nin IŞİD'e karşı başlattığı operasyona destek vermişti. Ancak operasyonda "Kürtlerin de hedef alındığına" dikkat çeken muhalefet partilerinin temsilcileri Von der Leyen'i eleştirmişti.

MERKEL: BARIŞ SÜRECİ DEVAM ETTİRİLMELİ

Başbakan Angela Merkel, Türk mevkidaşı Ahmet Davutoğlu'na Kürt sorununun çözümü için "Bütün zorluklara rağmen barış süreci devam ettirilmeli." dediği ifade edildi. Federal Hükümet Sözcüsü Georg Streiter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Merkel'i telefonla arayarak Suruç'ta ve daha sonraları Türk güvenlik güçlerine yönelik yapılan terör saldırıları hakkında bilgilendirdiğini açıkladı.

Başbakan Angela Merkel'in terör saldırılarında hayatını kaybedenlere duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Almanya'nın terörle mücadele de Türkiye'ye destek ve dayanışma içinde olduğu garantisini verdi. Merkel, Davutoğlu'na terörle mücadelede tedbirler ile uygulamalar arasındaki dengeyi hatırlattı.

DAVUTOĞLU'NA TAVSİYE

Başbakanlıktan yapılan açılamada, Merkel'in Davutoğlu'na bütün zorluklara rağmen Kürt sorunun çözümü için barış sürecinin devam ettirilmesini tavsiye ettiği vurgulandı. Merkel ve Davutoğlu'nun Dış ve Savunma Bakanları'nın fikir alışverişinde bulunmaları, Suriye'ye savaşmak için gidenlerle mücadelede ve mültecilere krizinin aşılması için İçişleri Bakanları'nın yakın işbirliği içinde olmaları konusunda anlaştıkları belirtildi.

Almanya\'dan Türkiye\'ye \'PKK\' Eleştirisi!

Son Dakika Dünya Almanya'dan Türkiye'ye 'PKK' Eleştirisi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (175)

  • Fenerbahce ULAN: Adamlar hakli 97 14 Yanıtla
  • candaroğlu: Almanyaya soran oldumu 85 9 Yanıtla
  • seko: OROSPU OKADAR SEVİYOSAN PKK YI AL EVİNE GÖTUR 68 23 Yanıtla
  • ALMANYA: ALMANYA,ALMANYA ACI VATAN.ALLAH SENİ KAHRETSİN 74 9 Yanıtla
  • Baran: Kürdistan rte ve akpye gecit vermez.ne olursa olsun AKP tek basina iktidar olamayak ve rte da baskan olamayak 16 64 Yanıtla
  • kahrolsun pkk: Bu kadın bilmiyor helhalde pkk ne kadar askerimizi polisimizi öldürdü halada devam ediyor ya da bilmek istemiyor tabi ışid islami terör örgütü pkk dinsiz ozaman bizde ışidi destekliyelim dinimiz ayni cünkü böyle bir sacmalik olurmu pkk iyi ışid kötü allah topunun belasini versin türk milleti sagolsun varolsun. 20 55 Yanıtla
  • gül: çok seviyorsan nüfusunuz az zaten alın doğuyu komple ülkenize götürün zaten doğurgan millet nüfusunuz da artar amma, yok diyorsan ülkemizin iç işlerine burnunuzu sokmayın alamanya sen kendi işine bak 52 20 Yanıtla
  • Ali Şen: Amk karısı sana ne pkk anan mı baban mı 27 39 Yanıtla
  • Audi: Kadın HAKLI bu savaş Türkiye ye büyük zarar verecek 39 26 Yanıtla
  • pars: Isine bak sansolye haddini asma 51 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement