Almanya'dan Türkiye'ye Uzanan Cinayet Davası... - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Türkiye'ye Uzanan Cinayet Davası...

Almanya\'dan Türkiye\'ye Uzanan Cinayet Davası...

Almanya'da 2005 yılında Hatun Sürücü'nün kardeşi Ayhan Sürücü tarafından öldürülmesine ilişkin olarak 2 kardeşin kasten öldürmeye yardım suçundan 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

28.04.2016 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da 2005 yılında Hatun Sürücü'nün kardeşi Ayhan Sürücü tarafından öldürülmesine ilişkin olarak 2 kardeşin kasten öldürmeye yardım suçundan 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen sanık Alparslan Sürücü'nün eşi

Alparslan, Ayhan'ın sıkmış olduğu kurşunun sadece Aynur'a değil bütün ailesine sıkıldığını savundu. Ben eşimin böyle bir şey yaptığına inansam kesinlikle onunla evlenmezdim. Eşim insancıldır, hümanisttir

Haber-Kamera Arzu KAYA İstanbul DHA

Almanya'nın başkenti Berlin'de 2005 yılında Hatun Sürücü adlı kadının erkek kardeşi Ayhan Sürücü tarafından öldürülmesine ilişkin olarak 2 kardeşin Kasten öldürmeye yardım suçundan 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

EŞİM İNSANCILDIR, HÜMANİSTTİR

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 3. duruşmaya, tutuksuz sanıklar Alparslan Sürücü, Mutlu Sürücü ve avukatı katıldı.

Duruşmayı Alman basınından gazeteciler ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de takip etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Alparslan Sürücü'nün eşi Dilek Pınar Sürücü, 2011 yılında evlendiklerini belirterek, Alparslan ile tanıştıktan birkaç ay sonra bana hayatında olan, başından geçen olayları anlattı. Dava konusu olayı da anlattı. Bana anlattığında Ayhan'ın kız kardeşini haksız yere öldürdüğünü söyledi. Her zaman bunu savundu. Ayhan'ın yaptığını kesinlikle doğru bulmadığını ve bu yüzden onu asla affetmeyeceğini ve Ayhan'ın sıkmış olduğu kurşunun sadece Aynur'a değil bütün ailesine sıkıldığını savundu. Bu konuyla ilgili diğer aile fertlerinin de çok üzüntülü olduğunu biliyorum. Ben eşimin böyle bir şey yaptığına inansam kesinlikle onunla evlenmezdim. Eşim Alparslan ya da Mutlu Sürücü'nün, Ayhan Sürücü'nün cinayet eylemine azmettirdiklerine dair bir şey duymadım. Eşim insancıldır, hümanisttir dedi.

ÜZGÜN OLDUĞUNU SÖYLÜYORDU

Tanık Levent Akkaş ise sanıklardan Alpaslan Sürücü'yle 8 yıldır çalıştığını söyleyerek, 8 yıldır yanımda çalışır. Kendisini çok severiz, saygılıdır. İnsan ilişkileri çok iyidir. Kendisiyle bu konuyu konuştuk, çok üzgün olduğunu biliyorum. Kendisi Ayhan Sürücü'ye karşı çok kızgın. Her defasında üzgün olduğunu söylüyordu diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmada hazır edilemeyen tanıkların yurtdışında ikamet etmeleri nedeniyle adreslerine göre yurtdışı talimatı yazılıp beyanlarının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

GERÇEK BİR YARGILAMA GÖREMİYORUZ

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarından Rukiye Leyla Süren, tutuksuz sanıklardan Alparslan Sürücü'nün eşinin tanık olarak duruşmada dinlendiğini belirterek, Eşinin ne kadar iyi olduğunu, hümanist olduğunu, aile babası olduğunu anlattı. Patronu geldi, o da ne kadar iyi bir çalışan olduğunu anlattı. Yani bir nevi sanığın övüldüğü bir duruşma izledik. Davada henüz bunun bir aile meclisi kararı olup olmadığı, cinayet anında aile bireylerinin orada olup olmadığı yerine, sanıkların ne kadar iyi bir aile babası olup olmadığını dinledik. Henüz gerçek bir yargılama maalesef göremiyoruz dedi.

Platform üyeleri ise Hatun Sürücü'nün fotoğraflarını taşıyıp, Kadın cinayetlerini durduracağız şeklinde slogan attıktan sonra adliyeden ayrıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ...

Berlin'de yaşayan Hatun Sürücü, 7 Şubat 2005 tarihinde kardeşi Ayhan Sürücü tarafından öldürülmüş, Alman Federal Mahkemesi cinayeti işleyen Ayhan Sürücü ile cinayete birlikte karar verdiklerini iddia ettiği ağabeyleri Mutlu ve Alparslan Sürücü'yü tutuklayarak dava açmıştı.

Yaklaşık 14 ay cezaevinde kalan ve delil yetersizliğinden beraat eden Mutlu ve Alparslan Sürücü cezaevinden çıktıktan sonra Türkiye'ye dönmüş, yargılama sonucunda Ayhan Sürücü ise 9 yıl 3 ay hapis cezası almıştı.

Geçtiğimiz yıl hapis cezasını tamamlayarak tahliye edilen Ayhan Sürücü de Türkiye'ye dönmüştü.

20'ŞER YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Ancak Berlin Savcılığı'nın, Mutlu ve Alparslan Sürücü için verilen beraat kararına itiraz etmesi üzerine, soruşturmanın eksik yapıldığı gerekçesiyle 2 kardeş hakkında verilen beraat kararı bozularak, haklarında tutuklamaya yönelik arama kararı çıkarıldı.

Türkiye, Ümraniye'deki adreslerinde yakalanan şüpheli 2 kardeşin, Anayasa'nın 38. maddesi, TCK'nın 18. maddesi ve Avrupa Sözleşmesi'nin 6. maddesi gereğince Almanya'ya iade edilmemesine karar vererek, Türkiye'de yargılanmaları için Berlin Savcılığı'ndan soruşturma evrakını istedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Mutlu ve Alparslan Sürücü hakkında, kardeşleri Hatun Sürücü'yü tasarlayarak öldürmeye yardım suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'dan Türkiye'ye Uzanan Cinayet Davası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement