Almanya Devlet Bakanı Böhmer, Suriyelilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Almanya Devlet Bakanı Böhmer, Suriyelilerle Bir Araya Geldi

Almanya Devlet Bakanı ve UNESCO Dünya Miras Komitesi Başkanı Maria Böhmer, "Suriyelilere yönelik olarak eğitimle ilgili olsun mültecilerle ilgili olsun Türkiye ile birlikte çalışarak dayanışma içerisinde bulunmamız gerekiyor" dedi.

29.04.2015 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Devlet Bakanı ve UNESCO Dünya Miras Komitesi Başkanı Maria Böhmer, "Suriyelilere yönelik olarak eğitimle ilgili olsun mültecilerle ilgili olsun Türkiye ile birlikte çalışarak dayanışma içerisinde bulunmamız gerekiyor" dedi.

Böhmer ve beraberindeki heyet Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyelilerle bir araya gelerek, incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgiler aldı.

Konaklama tesisindeki çadır hastanesi, çocuk dostluk alanı ve Suriyeli çocukların sınıflarını gezen Böhmer, ayrıca çadırlarda kalan Suriyeli ailelere misafir oldu, onlarla sohbet etti.

Almanya Devlet Bakanı Böhmer, kamp ziyareti sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriyelilere yönelik katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür etti.

Almanya'nın da Suriyelilere katkı sağlamaya çalıştığını ifade eden Böhmer, şöyle devam etti:

"Çocukların eğitimi çok önemli. Burada gördüğümüz kadarıyla önemli eğitimler veriliyor. Bu eğitimle birlikte çocukların ileriye dönük olarak ne şekilde daha fazla ve farklı eğitim alacakları da belirlenecektir. Biz de Almanya olarak elimizden geldiği kadarıyla hem bu eğitimler hem de mültecilere yönelik olarak da destekler vermeye çalışacağız. Bu çerçevede Türkiye ve Almanya olarak birlikte çalışmak zorundayız. Gerçekten zor bir durum var. Almanya'da da Suriye'den gelen mülteciler var. Biz Almanya'da halihazırda üniversite eğitimi gören öğrencilere yönelik olarak onların Almanya'da eğitimlerini tamamlamaları konusunda destek veriyoruz. Suriyelilere yönelik olarak eğitimle ilgili olsun mültecilerle ilgili olsun Türkiye ile birlikte çalışarak dayanışma içerisinde bulunmamız gerekiyor"

Böhmer, Almanya'da şu anda özellikle mülteciler konusunda çok önemli çalışmalar yapıldığını ve orada bulunan insanların her alanda Suriyelilere yardım etmek istediğini söyledi.

Almanya'daki Suriyeli çocukların eğitimlerine önem verdiklerini vurgulayan Böhmer, "Aslında kreş ve ilkokuldan başlamak üzere diğer seviyede de çocukların eğitim almaları yönünde çalışmalar var. Almanya'da ayrıca iş imkanı açısından mülteciler 3 ay Almanya'da bulunduğu takdirde çalışma imkanı verilmesi yönünde çalışma yaptık. Aslında Türkiye ile Almanya'nın bu alanda da birlikte çalışarak bu desteği sağlamaları gerekiyor" diye konuştu.

Böhmer'e ziyaretinde Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Altınözü Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ve kamp görevlileri eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Almanya Devlet Bakanı Böhmer, Suriyelilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement