Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Açıklaması

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa'da, tüm konularda ortak tutum sergilenememesini eleştirdi.

27.04.2016 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa'da, tüm konularda ortak tutum sergilenememesini eleştirdi.

Steinmeier, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Avrupa'da, Yunanistan'daki mali durum, İngiltere'nin AB'den ayrılması ve sığınmacı krizinde henüz çözülmemiş konular gibi sorunlardan dolayı yoğun tartışmaların yaşandığına dikkati çekerek, Avrupa'nın zor durumda olduğunu belirtti.

"Avrupa'da tüm konularda gerçekten ortak bir tutum oluşturmakta başarısız kalınmasından dolayı üzüntülüyüz" diyen Steinmeier, Batı Balkanlardaki güzergahta sığınmacıların sayısının azaldığına işaret etti. Alman Bakan, bunun Avrupa'da ortak çözüm bulma açısından bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Steinmeier, Portekiz'in sığınmacıları kabul edeceğini açıklamasından dolayı da konuğuna teşekkür etti.

Portekiz Dışişleri Bakanı Silva da Almanya'nın, Avrupa'daki önemli sorunların çözümünde kendilerine güvenebileceğini söyledi.

Ülkesinin, sığınmacı konusunda sorumluluk alacağını ifade eden Silva, Portekiz'in eğitim ve meslek hayatlarına devam etmek isteyen genç sığınmacıları kabul etmeyi önerdiğini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement