Almanya En Fazla Göçü Avrupa'dan Alıyor - Son Dakika
Güncel

Almanya En Fazla Göçü Avrupa'dan Alıyor

Almanya'da 2013 Federal Göçmen Raporu'na göre, Almanya'ya gelenlerin çoğu Katolik ve Almanya en fazla göçü Avrupa'dan alıyor.

21.01.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da 2013 Federal Göçmen Raporu'na göre, Almanya'ya gelenlerin çoğu Katolik ve Almanya en fazla göçü Avrupa'dan alıyor. 'Passauer Neuer Presse' gazetesine göre Almanya'ya sanıldığı gibi Müslüman göçü değil, Katolik göçü söz konusu.

Federal Göçmen Raporu'na göre, 2013 yılında Almanya'ya 1 milyon 200 bin kişi göç etti. 2012 yılına göre 150 bin artış olurken, Almanya'ya göç son 20 yılın en üst seviyesine ulaştı.

800 BİN KİŞİ ALMANYA'DAN AYRILDI

Ancak bir milyonun üzerinde gelen göçe rağmen, 2013 yılında Almanya'nın nüfusu göçe bağlı olarak 430 bin arttı. Zira aynı yıl içerisinde 800 bin kişi de Almanya'yı terk etti. Almanya'dan göçün de rekor düzeyde olduğu açıklandı.

GELENLERİN YÜZDE 75'İ AVRUPA'DAN

Rapora göre, Almanya'ya gelenlerin yüzde 75'i Avrupa ülkelerinden ve çoğunluğu ise muhafazakar olarak bilinen Katolik kökenli. Almanya'ya en fazla Polanya, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Ukrayna'dan göç geliyor. Rapora göre Almanya'ya gelen göçmenler, Alman nüfusunun gençleşmesine de katkı sağlıyor. Göçmenerin yaş ortalamasının 45 olduğu kaydedildi.

SIĞINMACILAR ARTTI

Almanya'ya gelen sığınmacıların sayısı da 2013 yılında arttı. 110 bin civarında beklenen sığınmacıların sayısı 203 bin oldu. Göçmenlerde olduğu gibi, Almanya'ya gelen sığınmacıların da büyük çoğunluğu Sırbistan, Makedonya, Ukrayna gibi Hristiyan ülkelerinden geliyor. Suriye'den gelen sığınmacılardan da Almanya'nın Hristiyan kökenlileri tercih ettiği belirtiliyor.

Süddeutsche Zeitung gazetesi, göçmen raporuna atıfta bulunarak, Pegida hareketinin iddia ettiği gibi, Almanya'nın Müslümanlaşmasının sözkonusu olmadığına dikkati çekti. Bochum'daki Ruhr Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, yıllardır göç alan Almanya'nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'nın Ruhr Havzası'nda bile Müslümanların oranının yüzde 3 olduğunu hatırlatan gazete, Pegida'nın ortaya çıktığı Sachsen Eyaleti'nde Müslümanların oranının yüzde 0,1 düzeyinde kaldığına vurgu yaparak, "Yurtsever Avrupalılar, Avrupa'nın İslamlaşmasını daha çok uzun süre beklemek durumundalar" ifadesini kullandı. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya En Fazla Göçü Avrupa'dan Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement