Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz Açıklaması

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Müslümanların eleştirildiği bir dönemde birlikteliğin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

29.06.2016 04:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Müslümanların eleştirildiği bir dönemde birlikteliğin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Özoğuz'un Berlin'deki Dışişleri Bakanlığı'nın konuk evi Villa Borsig'de verdiği iftara, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Müslüman, Hristiyan ve Yahudi derneklerinin temsilcileri katıldı.

Burada değişik inançların temsilcilerinin bir araya gelmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Özoğuz, "Özellikle Müslümanların eleştirildiği bir dönemde birlikteliğimizi ortaya koymamız önemli." dedi.

Özoğuz, inanların inançlarından dolayı dışlanmalarının toplumun sadece temel değerlerine ihanet değil, aynı zamanda toplumun birlikteliği açısınsan da tehlikeli olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Steinmeier de, Almanya'da insanların bu günlerde iftar açmak için bir araya geldiğine işaret ederek, Müslüman olmayan çok sayıda kişi ilk kez bu iftarlara katıldığına dikkati çekti.

Bir çok sığınmacının ise ilk kez ülkelerinden uzakta iftar açtığına işaret eden Steinmeier, sığınmacıların kendi ülkelerine geri dönme perspektifine sahip olması gerektiğini belirtti.

Steinmeier, bundan dolayı insanların yurtlarından kaçmalarına sebep olan çatışmalara siyasi çözümler bulmaya çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement