Almanya Savunma Bakanı Leyen Kahramanmaraş'ta - Son Dakika
Yerel

Almanya Savunma Bakanı Leyen Kahramanmaraş'ta

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, "Suriye'deki iç savaş ve çatışma ortamını çözüme kavuşturmak için herkese büyük görev düşüyor." dedi.

25.03.2014 12:33  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, " Suriye'deki iç savaş ve çatışma ortamını çözüme kavuşturmak için herkese büyük görev düşüyor" dedi.

Gazi Kışlası'nda konuşlu Alman Patriot Birliği'ni ziyaret eden Leyen'i, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar ve Alman Harekat Birliği Komutanı Albay Stefan Drexler karşıladı.

Acar ile makamında bir süre görüşen Leyen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alman askerleri gibi kendisinin de misafirperverlik içinde karşılandığını belirtti.

Askerlerin kendisine "dostane sıcak ve konukseverlik içerisinde kabul görüldüklerini ve bu şartlarda burada görev yaptıklarını" anlattıklarını anımsatan Leyen, şunları söyledi:

"Bu çok önemli çünkü yurt dışında her zaman böyle şartlarda çalışılmıyor. Askerlerimin Türk halkı tarafından dostluk ve misafirperverlik içerisinde kabul gördükleri için bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK), Kahramanmaraş halkı ve Türk askerlerine teşekkür etmek istiyorum. Alman askerleri burada hem Türk hem de Kahramanmaraş halkını korumak üzere görev yapıyor. Bu görevi yapmak için geçirdikleri süre içerisinde gerekli olan alt yapının çok olumlu bir değişikliğe uğradığını, gerekli değişikliklerin de sağlandığını vurgulamak istiyorum. Bunun için de Türk Savunma Bakanlığına içtenlikle teşekkür ediyorum. Çünkü bunları kendi gözlerimizle görebiliyoruz."

Leyen, askerlerine de üstlendikleri görev için teşekkür etti.

Suriye konusuna "empati" yapmak

NATO denildiğinde dayanışmanın öne çıktığını vurgulayan Leyen, "Alman askerlerinin burada görev almasına sebep olan konu Suriye'deki iç savaştır. Yani çok ciddi bir konudur. Suriye'deki iç savaşla bağlantılı Türk halkı ve devletinin üstlendiği önemli bir değer var. Türkiye çok sayıda mülteciyi kabul etti. Bunların bir kısmı kamplarda barınırken, daha fazlası toplum içerisinde kabul görüp dışarıda yaşıyor. Bunları yerine getirmek için özveri ve yardımseverlik gerekiyor. Misafirperverlik burada öne çıkıyor. Burada empati yapmak önemli. Türkiye, Suriyeli misafirlere yardım yaparken tüm değerleri dikkate alıyor" ifadelerini kullandı.

Dünya kamuoyuna çağrı

Leyen, Suriye'deki iç savaş nedeniyle ölen ve zarar gören insanların çilesine son verilmesi için dünya kamuoyuna çağrıda bulundu.

Suriye'deki iç savaşın artık son bulması gerektiğini dile getiren Leyen, şunları kaydetti:

"Suriye'deki iç savaş ve çatışma ortamını çözüme kavuşturmak için herkese büyük görev düşüyor. Bu savaş halinden en fazla mağdur olanlar Suriye'deki insanlardır. Bu insanların durumuna acil çözüm bulunması gerektiği yaşanan olaylar ortaya koyuyor. Hepimiz, sorumlu olanlar yetkililer ve bu konuyla ilgilenenlerin ajandalarının en başına bu sorunu koyup sorunu çözmek için arayışa girmeleri gerekiyor. Çünkü burada en fazla kaybeden yine insan oluyor."

Leyen, kışladaki incelemelerinin ardından Alman askerleriyle öğle yemeği yedi.

Ziyarete, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl de eşlik etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Almanya Savunma Bakanı Leyen Kahramanmaraş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement