Son Dakika! Almanya, Türkiye'nin Tepkisini Çeken Konseri İptal Etti - Son Dakika
Dünya

Son Dakika! Almanya, Türkiye'nin Tepkisini Çeken Konseri İptal Etti

Son Dakika! Almanya, Türkiye\'nin Tepkisini Çeken Konseri İptal Etti

Son dakika gelişmesi... Türkiye ile Almanya arasında gerilime neden olan, Dresden Senfoni Orkestrası'nın 1915 Olayları'nın 100'üncü yılı için hazırladığı "Aghet" (Ağıt) adlı konser iptal edildi.

25.10.2016 19:20  Güncelleme: 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya, Dresden Senfoni Orkestrası tarafından 1915 olaylarının 100.yılı nedeniyle geçtiğimiz nisan ayında hazırlanan "Ermeni soykırımı" iddialarına ilişkin "Aget" (Ağıt) adlı konserin 13 Kasım'da Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilmesi konusunda geri adım attı. Konser iptal edildi.

ERDOĞAN DA DAVET EDİLMİŞTİ

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda yapılması planlanan konsere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da davet edildiği duyurulmuştu.

Alman haber ajansı dpa'nın haberinde, Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da davetliler arasındaydı.

"TÜRK VE ERMENİ GEÇMİŞLERİNDEKİ YARALAR"

Habere göre, gönderilen davetiyelerde etkinlikte "Türk ve Ermeni geçmişlerindeki yaralar" ile ifade ve sanat özgürlüğünün ele alınacağı ifade edilmişti.

13 KASIM'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİ

Dresden Senfoni Orkestrası tarafından hazırlanan "Aghet" konseri, İstanbul Başkonsolosluğu'nda 13 Kasım'da gerçekleştirilecekti. Etkinlikte ayrıca Türk-Ermeni-Alman Dostluk Derneği'nin kurulması planlanıyordu.

RAHATSIZLIK YARATAN KONSER

Dresden Senfoni Orkestrası'nın "Aghet" konseri, Türkiye'de rahatsızlık yaratmıştı. Alman basınında çıkan haberlerde Türkiye'nin konser projesini engellemeye çalıştığı ve Avrupa Birliği'nin (AB) mali desteği çekmesi için baskı yaptığı öne sürülmüştü. Medyada yer alan haberlere göre, Türkiye Ekim ayının başında da "Aghet" projesi nedeniyle Yaratıcı Avrupa Programı'ndan ayrılmıştı.

"Aghet" konserinin İstanbul'da seslendirilecek olmasının Ankara- Berlin arasında yeni bir pürüz yaratmasından endişe ediliyordu.

Alman Meclisi'nin 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan kararının ardından Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerde yaşanan gerilim hâlâ tam olarak giderilemedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Son Dakika! Almanya, Türkiye'nin Tepkisini Çeken Konseri İptal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement