Almanya ve Avrupa?da İltica Çaresizliği - Son Dakika
Güncel

Almanya ve Avrupa?da İltica Çaresizliği

Almanya ve Avrupa?da İltica Çaresizliği

Almanya ve Avrupa'da iltica çaresizliği Almanya'ya bu yılın ilk 7 ayında başta Suriye ve Afganistan'ın yanı sıra Afrika ve Balkan ülkelerinden 218 bin iltica başvurusu yapılırken bu rakamın yıl sonuna kadar 800 bini bulması bekleniyor.

31.08.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya ve Avrupa'da iltica çaresizliği

Almanya'ya bu yılın ilk 7 ayında başta Suriye ve Afganistan'ın yanı sıra Afrika ve Balkan ülkelerinden 218 bin iltica başvurusu yapılırken bu rakamın yıl sonuna kadar 800 bini bulması bekleniyor. Almanya Federal İçişleri Bakanlığı bu yılın ilk 6 ayında mülteci yurt ve barınaklarına yönelik toplam 202 saldırı düzenlendiğini açıklaması, son bir haftada en az 8 yurda yönelik kundaklama girişimi yapılması endişeleri arttırdı.

Alman medyası iltica krizine geniş yer vermeyi sürdürürken, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck giderek artan ırkçı saldırılar üzerine, 'Almanya'nın bir karanlık, bir de aydınlık yüzü var, mültecilerle dayanışma gösterenler aydınlık yüzü' açıklamasını yaptı. Almanya'da onbinlerce gönüllünün sığınan mültecilere verilmek üzere elbise, ayakkabı ve gıda bağışı kampanyalarına katıldığı bazılarının mültecilerin resmi işlemleri ve doktor muayeneleri için tercümanlığının yanı sıra banka ve ulaşım gibi işlemlerine yardımcı olduğu, bir bölümünün evlerindeki boş odaları mültecilerin kullanımına açtığı kaydedildi.Alman hükümeti mültecilerin yerleştirilmesi, sağlık bakım ve diğerler giderleri konusuna ayrılan bütçeyi 1 milyar Euro'ya çıkarma kararı aldı. Hükümet daha önce 500 milyon Euro tutarında bir bütçe planlamıştı.

AB'DE DURUM

AB dönem başkanı Lüksemburg, sığınmacı krizinin topluluğa üyesi ülkeler ve AB dışında şimdiye kadar görülmemiş boyutlara ulaştığını açıkladı. 14 Eylül'de toplanacak Adalet ve İçişleri Konseyi'nin mevcut durumun yanı sıra, yürürlükteki önlemleri ve alınabilecek muhtemel diğer önlemleri gözden geçireceği belirtildi. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Fransız ve İngiliz meslektaşları Bernard Cazeneuve ve Theresa May adına açıklama yaparken, sığınmacı politikası konusundaki acil önlemlerin ele alınacağı olağanüstü bir zirve düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. Almanya, Fransa ve İngiltere İçişleri Bakanları, AB düzeyinde güvenli ülkelerin tespit edilmesini istedi. Alman Bakan de Maiziere, bunun yanı sıra İtalya ve Yunanistan'da sığınmacılar için kurulacak kabul merkezlerinin en geç bu yılın sonuna kadar hayata geçirilmesi konusunda da uzlaştıklarını belirtmişti. Almanya İçişleri Bakanı, Daha fazla zaman kaybetmeme konusunda hem fikiriz. Güncel durum gecikmeden harekete geçmemizi ve Avrupa içinde dayanışma sergilememizi zorunlu kılıyor ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya ve Avrupa?da İltica Çaresizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement