Almanya'ya Balta Satıyor - Son Dakika
Ekonomi

Almanya'ya Balta Satıyor

Karacasu'daki demir atölyesinde deneme amaçlı otantik balta üreten Ali Orta, ilçedeki antik kenti gezen turistin talep etmesiyle başladığı ihracatı geçen yıl bin 300 adede çıkardı.

10.01.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAHATTİN ALBAYRAK - Karacasu'daki demir atölyesinde deneme amaçlı otantik balta üreten Ali Orta, ilçedeki antik kenti gezen turistin talep etmesiyle başladığı ihracatı geçen yıl bin 300 adede çıkardı.

İlçede 39 yıldır demircilikle uğraşan Ali Orta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım sektöründe kullanılmak üzere el aletleri ürettiğini, birkaç yıl önce Afrodisyas Antik Kenti'ne gelen turistler için kurulan satış alanında deneme amaçlı ürettiği otantik balta ve kılıçları sergilediğini söyledi.

Stantları gezen bir turistin, ürettiği çift taraflı baltayı beğendiğini ve hediyelik eşya olarak satmak üzere talep ettiğini anlatan Orta, sonraki yıllarda aynı kişinin farklı boyutlarda balta talep etmeye devam ettiğini belirtti.

Almanya'ya siparişlerini yetiştirebilmek için ailece çalıştıklarını anlatan Orta, "Geçmişte bölge çiftçisine saban, orak gibi aletler üretiyordum. Turist olarak ilçemize Almanya'dan gelen bir şahsın talebi üzerine hediyelik eşya olarak ürettiğim çift taraflı balta üretmeye başladım. Müşterim, bu ürünlerin Almanya'da viking baltası adıyla hediyelik eşya olarak satıldığını söylüyor. Üretimimin önemli bölümünü otantik balta üretimine kaydırdım. Bir esnaf arkadaşım da baltaların sapını üretiyor. Geçen yıl bin 300 adet gönderdim" diye konuştu.

İşlerinden memnun olduğunu, siparişlere yetişmekte zorlandığını dile getiren Orta, ürettiği baltaları sadece hediyelik eşya değil el aleti olarak da Avrupa'ya satmak istediğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Almanya'ya Balta Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement