Almus'ta Keskin Virajlara Ayar - Son Dakika
Yerel

Almus'ta Keskin Virajlara Ayar

Almus\'ta Keskin Virajlara Ayar

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, "Almuslulardan ben biraz sabır bekliyorum."

27.08.2013 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, "Almuslulardan ben biraz sabır bekliyorum. İnşallah onları bu sıkıntılı virajlardan kurtaracağız" dedi.

Tokat'ın Almus ilçesinde köy ve belde yollarının bozuk olduğu yönündeki eleştirilere cevap veren Başkan Elibol, mümkün olduğu kadar bozuk yolların tamamını yapmaya çalıştıklarını söyledi. Almus nüfusu az olmasına rağmen yol ağının oldukça uzun olduğuna dikkat çeken Başkan Elibol, "Sol sahil yolu Almus'un merkezinden en uç bölge olan Hubyar Sarıören bölgesine 80 kilometre. Çok ciddi bir yol uzunluğu var. Almus'un yol ağı ilçe nüfusu az olmasına rağmen çok geniş. Almus'un yollarının tamamını 10 yılda yeniden yaptık. Gümenölü'den sol tarafta Kınık Çevreli tarafında asfalt yol yoktu. Biz tamamını bitirdik. Bazen bu bölgedeki diğer kamu kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmalar asfalt çalışmamıza zarar verebiliyor. Bu bozulan yolları imkanlar ölçüsünde yeniden yapmaya çalışıyoruz. Orman evlerinden itibaren keskin virajları kesmeye başladık. Orada bir çalışma yapmak için asfaltı bozmamız gerekiyor. Çalışma yapmaz iseniz asfalt bozulmaz. Ama o keskin virajları almamız gerekiyor. Almuslulardan ben biraz sabır bekliyorum. İnşallah onları bu sıkıntılı virajlardan kurtaracağız. Mümkün olduğu kadar bozuk yolların tamamını yapmaya çalışıyoruz. Tüm dertleri sorunları bitirdik demiyoruz ama elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Köylerde parke çalışmalarını nüfusa göre yaptıklarının altını çizen Başkan Elibol, "Örnek verecek olursak Tokat merkezde en yüksek nüfuslu 10 köyümüzün bu sene parke oranı 10'ar bin metre kareye çıkıyor. Ondan sonra nüfusa göre 6-8 bin metrekare olarak tamamlamaya çalışacağız. Tokat'ın 581 köyü 300'e yakın mahalle ve mezrası olan bir yerleşim yeriyiz. Tamamını bitirmek mümkün değil ama çok şükür bugüne kadar yaptığımız 580 bin metrekare ilave 750 bin metrekarenin üzerine çıkacağız. Bu çok ciddi bir rakam. Bunun imalatını hem özel idare hem de parke imalatçıları ile beraber karşılamak anca mümkün. Bir tesisin ortalama yıllık parke üretimi 120 bin metrekare. Tarımsal alt yapı, milli eğitim, başka bölümlerden biraz tasarruf etsek, Tokat'ın köylerinin parkesini 1 yılda bitiririz. Ama biz istiyoruz ki parke ile beraber diğer yatırımlarda devam etsin. Seçime yönelik politika ile çalışmıyoruz. Biz vatandaşa yönelik hizmete yönelik çalışıyoruz. İddia ediyorum bir yıl tarımsal alt yapıdan tasarruf etsek Tokat'ın parkesiz hiçbir köyü kalmaz. Ama hayır. Bir taraftan parke bir taraftan da tarımsal alt yapı devam edecek" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Almus'ta Keskin Virajlara Ayar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement