Alo 153, 7 Gün 24 Saat Hizmet Veriyor - Son Dakika
Yerel

Alo 153, 7 Gün 24 Saat Hizmet Veriyor

Alo 153, 7 Gün 24 Saat Hizmet Veriyor

Adana Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Çağrı Merkezi, Adanalıların 7 gün 24 saat ulaşabilecekleri hizmet birimi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

08.02.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Çağrı Merkezi, Adanalıların 7 gün 24 saat ulaşabilecekleri hizmet birimi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adanalıların sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak için organize olduklarını belirterek, "'Önce İnsan' sloganından yola çıkarak hemşehrilerimizin istek, şikayet ve taleplerini alıp en kısa sürede yanıt verebilmek, uygun olanları çözmek için 'ALO 153' çatısı altında oluşturduğumuz ve işinin ehli bir kadroyla hizmet veriyoruz. İnsan sevgisini temel anlayışımızdan hareket ederek Adanalılara en kaliteli hizmeti sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesindeki 53 kişilik profesyonel bir ekiple aralıksız hizmet veren ALO 153 Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşların öncelikli olarak yaşadıkları sorunlar, olumsuzluklar, istek ve talepleri Adana Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimlerinde kullanılmakta olan programda kayıt altına alınıyor. Oluşturulan ağ sayesinde kayıt görüşme bittiğinde ilgili birim yetkilisine ulaştırılıyor. Vatandaştan gelen şikayet ya da isteğin çözümü sağlandıktan sonra ALO 153 Çağrı Merkezi Geri Dönüş Birimi çalışanlarınca, kayıt bırakan vatandaş tekrar aranmak suretiyle bilgilendiriliyor. Konunun önemi ve aciliyetine göre beş kişilik "Anlık Dönüş" ekibi ile Çağrı Merkezini arayan vatandaşa memnuniyet kapsamında en geç 30 dakikada dönüş yapılabiliyor.

Başkan Hüseyin Sözlü'nün göreve başlamasının ardından çağrı merkezi alt yapısında köklü değişikliklere gidildi. Çağrı merkezinde kullanılmakta olan analog santralin yerini IP Santral sistemi aldı. IP Santral sistemle birlikte operatörlerin kabinlerindeki analog telefonlar kaldırılarak dijital telefona geçiş yapıldı. Çağrı merkezini arayan vatandaş kendisinden önce operatöre bağlanmak için bekleyen kişi sayısını da bu sistem sayesinde anlık olarak öğrenebiliyor.

ANNE İLE BEBEĞİ AYIRMAYAN ÇALIŞMA SİSTEMİ

ALO 153 Çağrı Merkezi'nde uygulanan bir sistem ile annelerin evlerinden çalışması sonucunda, hem yeni anneler beklerinden ayrılmıyor, hem de vatandaşa hizmet kesintisiz devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi'ne gelen vatandaş şikayetlerine yönelik, ilgili daire başkanlıklarından gelen çözüm bilgilerinin halka aktarılmasıyla ilgili olarak evinde çalışan engelli personel de, Adanalılar'ı arayıp, çözümleri ve uygulamaları iletmeye devam ediyor.

Vatandaşların direkt aramalarının yanı sıra 'alo153@adana.bel.tr' elektronik posta adresiyle internet ortamında ve sosyal medyada twitter üzerinden ABBalo153 hesabıyla da istek ve şikayetlerin anlık olarak iletilmesi olanağı mevcut.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE WHATSAPP DÖNEMİ

Teknolojide yenilikleri takip eden Adana Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Çağrı Merkezi akıllı telefon uygulaması Whatsapp ile "Çek Gönder" dönemi başladı. Adanalılar artık cep telefonları ile çektikleri fotoğraf ve videolarla, görüş, öneri ve şikayetlerini ALO 153 Çağrı Merkezi'ne 0535 454 01 01 numarasını kaydedip ad-soyad-adres/konum bilgilerini whatsapp üzerinden anlık olarak bildirecek.

ALO 153 Çağrı Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren "Gezici Ekip" ile, vatandaşların bıraktığı kayıtlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri birimlerinden gelen "yapıldı" cevapları sonrasında ve sonuçlandırılamayan kayıtlara program dahilinde iki araçla günlük olarak giderek yerinde inceleniyor. İncelemenin ardından olası hataları ve eksiklikleri çağrı merkezine ve birimlere geri bildirimlerde bulunarak katkı sağlanıyor.

Her gün ortalama 2 bin 500 kişi tarafından aranılan Adana Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Çağrı Merkezi, vatandaşlar ile belediye arasında iletişimi sağlayarak, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hizmet vermeyi sürdürüyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alo 153, 7 Gün 24 Saat Hizmet Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement