ALO 181 Hattına vatandaşın İlgisi Artıyor - Son Dakika
Güncel

ALO 181 Hattına vatandaşın İlgisi Artıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çağrı merkezi olan ALO 181 hattını arama sayısı her geçen gün artıyor.

18.12.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaptıkları aramalarda telefon operatörlerine memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar ALO 181 sayesinde bir telefonla sorunlarını çözüme kavuşturma ayrıcalığını yaşıyor.

-Yaklaşık 13 Milyon TL Ceza Kesildi-

- Merkezi arayan vatandaşların % 54'ü kentsel dönüşüm hakkında bilgi almak için ararken, kentsel dönüşümün ardından en fazla arama çevre yönetimi uygulamalarına ilişkin gerçekleşti.

-Bırakılan çağrıların % 89'u bilgi, % 8'i şikayet ve %3'ü de ihbar olarak kayıt altına alındı ve ilgili birimlere iletildi. Merkezin en fazla arandığı iller: İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Mersin. ALO 181'e gelen ihbar ve şikâyetler neticesinde, şikâyete konu olan işletmelere bu yıl toplam 12 milyon 995 bin 392 TL tutarında ceza kesildi. En fazla ceza İzmir'de kesildi. Çözüm odaklı çalışan Çağrı Merkezinden vatandaş memnuniyeti geçen yıla göre büyük artış gösterdi.

- Türkiye ve dünyada bir ilk-

Çevre ve Şehirlik Bakanlığı bu hattı hizmete alarak Türkiye ve dünyada bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Bu hat sayesinde vatandaşlar bulundukları yerde il veya ilçe merkezlerine gitmeden de Bakanlığın mevzuat alanına ilişkin tüm konularda bilgi alabiliyor, çevre konularında şikayet ve ihbarlarda bulunabiliyor. Bakanlık yetkili birimleri de ilgili şikayetleri titizlikle inceleyerek sonucunu çağrı merkezi kanalıyla vatandaşa bildiriyor. Kentsel dönüşüm konularında da güncel gelişmeler, süreç hakkında yapılması gerekenler operatörlerin pozitif yaklaşımlarıyla vatandaşlara aktarılıyor.

Çağrı merkezi aynı zamanda Tapu-Kadastro konularında da (online randevu, ihbar-şikayet) Eylül ayından itibaren hizmet vermeye başladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ALO 181 Hattına vatandaşın İlgisi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement