Alparslan Çelik ve Arkadaşları Adliyeye Sevk Edilecek - Son Dakika
Güncel

Alparslan Çelik ve Arkadaşları Adliyeye Sevk Edilecek

Alparslan Çelik ve Arkadaşları Adliyeye Sevk Edilecek

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü ileri sürülen ve bir süre önce Suriye'deki Türkmendağı'nda savaştığı bir grup arkadaşıyla geldiği İzmir'de gözaltına alınan Alparslan Çelik'in hakkında 2.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

01.04.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü ileri sürülen ve bir süre önce Suriye'deki Türkmendağı'nda savaştığı bir grup arkadaşıyla geldiği İzmir'de gözaltına alınan Alparslan Çelik'in hakkında 2.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Çelik ve arkadaşlarının 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Suriye'de Bayır- Bucak Türkmenlerinin yanında, Türkmendağı'nda, Esad rejimine karşı savaşan Alparslan Çelik, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüklerini söyleyince, Rus istihbaratının hedefi haline gelmişti. Çelik, kendisiyle birlikte Türkmendağı'nda bulundukları belirtilen bir grup arkadaşıyla, kısa süre önce İzmir'e geldi.

RESTORANDA GÖZALTINA ALINDILAR

Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, yemek yemek için geçen çarşamba günü akşam saatlerinde Hatay Semti'ndeki bir restorana gitti. İddiaya göre, ihbar üzerine bir süre sonra restorana gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramada, 1 Kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Çelik ve arkadaşları, ifadelerinin alınması için Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Sorguları süren Çelik ve arkadaşlarının, polisin telefonla aranıp, restoranda silahlı kişilerin bulunduğunu ihbar etmeleri üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltındakilerden Serkan Kurtuluş'un avukatı olan Sıddık Caner Erşen, "Bu insanlar soydaşlarımıza destek vermenin ötesinde hukuksuz bir şeye hiçbir şekilde bulaşmamıştır. Gözaltına alınmalarını kabul etmiyoruz" dedi.

POLİS BELİRLENEN ADRESLERDE ARAMA YAPTI

Gözaltındaki Alparslan Çelik ile arkadaşlarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, polis dün 23 ayrı adreste arama yaptı. Aramalarda, 4 tabanca, 2 telsiz, 1 kama ve 1 av tüfeği ele geçirildi. Bu arada, Alparslan Çelik'in çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası olduğu, bu nedenle de aranması bulunduğu öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Gözaltındaki işlemleri devam eden Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişinin '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi. Emniyet yetkilileri, Çelik'in öldürdüğü iddia edilen Rus pilotla ilgili emniyet birimlerine ulaşan herhangi bir bilgi olmadığını, gözaltı işleminin de Çelik hakkında arama kararı bulunması ve ayrıca ele geçirilen silahlar nedeniyle yapıldığını kaydetti.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alparslan Çelik ve Arkadaşları Adliyeye Sevk Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement