Alparslan Gökçimen Adü Rektör Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Alparslan Gökçimen Adü Rektör Adaylığını Açıkladı

Alparslan Gökçimen Adü Rektör Adaylığını Açıkladı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Gökçimen önümüzdeki aylarda yapılacak olan ADÜ rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.

11.10.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Gökçimen önümüzdeki aylarda yapılacak olan ADÜ rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.

Gökçimen düzenlediği basın toplantısında ADÜ için tasarladığı projelerini açıkladı. ADÜ'de rektör seçilmesi durumunda öncelikle yapılması gerekenleri tek tek sıralayan Gökçimen, "Üniversitemizde fiziki şartlar iyileştirilecek, eksik olan master planları ivedilikle çıkartılacak, sosyal tesislerin hizmet kalitesi yükseltilecek, banka PTT ve kargo şubeleri kurulacak, adil tatminkar ve şeffaf ders ücreti ve performans sistemi tesis edilecek, üniversitemizin bilişim alt yapısının eksiklikleri giderilecek, eğitim-öğretimle ilgili malzeme ihtiyacı giderilecek, Aydın İli Araştırma Merkezi gibi yeni birimler faaliyete geçirilecek, üniversitemizin yerleşkelerinde engelli personel ve öğrencilerin rahatlıkla tüm birimlere ulaşımı sağlanacak ve ADÜ engelli dostu bir üniversite olacak, tüm yerleşkeler kültürel kimlikle bağlantılı olarak sanat eserleri ışıklandırma bayrak ve flamalarla güzelleştirilecek, öğrenci tercihlerinin az olduğu birimlerin etkili olarak tanıtımı yapılacak, bölüm ve anabilim dallarına alınacak öğretim üyelerinde kurul kararlarına dikkat edilecek, BAP başvuruları kısa zamanda neticelendirilecek ve yılda iki kez müracaat olanağı sağlanacak, akademik çalışmalarıyla başarılı olan öğretim elemanları ödüllendirilecek, akademisyenlere yönelik matbaa olanakları arttırılacak ve kitap satış bürosu açılacak" dedi.

"TÜRKİYE'DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Dünyada bir çok ülkede bulunan Karaciğer Araştırma Merkezi'ni Türkiye'de bir ilk olarak ADÜ'de kurmayı planladığını ifade eden Gökçimen, "Çocuk üniversitesi, yelkencilik kulübü, içerisinde koşu parkuru bisiklet yolu piknik alanı ve su parklarınının bulunduğu botanik bahçesi, merkez yerleşke öncelikli olmak üzere 'Kendi suyunu temin et' projesi, öğrenci danışmanlık merkezi (ÖDAM), Adnan Menderes Üniversitesi Sanayi İşbirliği Merkezi (ADÜSİM), Kuşadası'nda bulunan Turizm Fakültemiz ve ADÜ Hastanesi'ne il dışından gelen hastalarımızın yakınları için refakatçi oteli ve Köy Turizmi Projesi gibi birçok projemiz gerçekleştirilmeyi bekliyor" diye konuştu.

"ADÜ HASTANESİ BİZİM İÇİN BİR VİTRİN"

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin üniversitenin vitrini olduğunu ifade eden Gökçimen, "Hastanemiz yeniden yapılandırılacak. Başhekim ve yardımcılarının tecrübeli ve liyakat sahibi öğretim üyelerinden seçilmesi sağlanacak, hizmet vermekte olan hastane binasındaki karışıklığın düzeltilmesi, fiziki mekanın tüm anabilim dallarının katkısıyla yeniden değerlendirilecek, öğretim üyesi yemekhanesinin ayrı olması ve self servisin kaldırılması, Öğretim elemanlarının kendileri eş ve çocukları, hastanede oluşturulacak bir bölümde randevu, teşhis ve tedavilerinin gerçekleştirilmesi sağlanarak, mevcut hastane borcunun ödenmesi veya azaltılması yönünde ciddi önlemler alınacak" dedi.

"BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR"

ADÜ rektörlük seçimlerini bayrak yarışına benzeten Gökçimen, "Seçimin üniversitemize başarı, huzur ve mutluluk getirmesi ortak dileğimizdir. Üniversitemizin kurulduğu 1992 yılından günümüze değin, kurumumuza katkı yapmış, emeği geçmiş bütün rektör hocalarımıza ve ekip arkadaşlarına teşekkürü bir borç biliyorum, onları saygıyla anıyorum. Ancak; bu bayrak yarışında yorulan, yıpranan ekiplerin bayrağı daha dinamik ve çalışkan ekiplere devri de üniversitemizin daha ileri basamaklara çıkması adına elzemdir" ifadelerine yer verdi.

ALPARSLAN GÖKÇİMEN KİMDİR?

İlkokulu Ankara Gazi İlkokulunda, orta ve lise eğitimini Ankara Gaziçiflik Lisesinde tamamladı. 1980 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde 1 yıl okudu. 1981 yılında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1 yıl hazırlık İngilizce eğitimi aldı. 1988 yılında mezun olduktan sonra mecburi hizmetini Kilis Martavan Köyü Sağlık Ocağında yaptı. Daha sonra vatani görevini, Adana M.S.B İç Tedarik Bölge Başkanlığı Fırın Müdür Tabipliğinde tamamladı. Askerlik dönüşü mecburi hizmet yerinde 1 yıl daha çalıştıktan sonra Aydın Çine Devlet Hastanesi'ne atandı. Çine Ana - Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Tabipliğini kurdu. Uzmanlığımı Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalından 1996 yılında aldı ve aynı yıl Yrd. Doç. olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında göreve başladı. 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesine atandı. Halen anabilim dalı başkanı olarak görev yapmakta olan Gökçimen evli ve 3 çocuk babasıdır. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alparslan Gökçimen Adü Rektör Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement