Alperen Ocaklarından 'Hocalı Katliamı Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Alperen Ocaklarından 'Hocalı Katliamı Fotoğraf Sergisi

Alperen Ocaklarından \'Hocalı Katliamı Fotoğraf Sergisi

Alperen Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı, Çarşı Camii yanındaki meydanda Hocalı katliamı ile ilgili bir fotoğraf sergisi açtı.

28.02.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alperen Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı, Çarşı Camii yanındaki meydanda Hocalı katliamı ile ilgili bir fotoğraf sergisi açtı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Özbek Örs, 26 Şubat 1992 yılında Hocalı'da bütün dünyanın gözü önünde bir vahşet yaşandığını söyledi. 83'ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycan Türkü'nün Ermeniler tarafından hunharca katledildiğini belirten Örs, "Bizler bu soykırımı duyurmak ve şehit edilen soydaşlarımızı yad etmek için her sene olduğu gibi bu senede fotoğraf sergimizi açıyoruz. İki gün boyunca burada olacağız. Yapılan bu vahşeti gözler önüne seren bu sergimize duyarlı tüm Eskişehirlileri bekliyoruz" dedi.

28 Şubat'ın sözde demokrasi vurgusuyla gerçekleştirilen 'postmodern darbe'nin yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Alperen Ocakları İl Başkanı Özbek Örs şunları söyledi:

"Bu darbenin derin etkileri oldu şüphesiz toplumumuzun üzerinde. Bu millet bir daha böyle darbeler yaşamak istemiyor ve yaşamaz inşallah. Bizim için bu darbenin bir diğer unutulmaması gereken yönü şehit liderimizin herkesin korktuğu ve sindiği bir zamanda yiğitçe ortaya çıkıp 'Namlusunu milletine doğrultan tanka selam durmam' demesi ve her zaman olduğu gibi zulmün karşısında dimdik durmuştur. Mekanı cennet olsun." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alperen Ocaklarından 'Hocalı Katliamı Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement