Alsancak Rotary Balık Hasadında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Alsancak Rotary Balık Hasadında Buluştu

Alsancak Rotary Balık Hasadında Buluştu

Alsancak Rotary Kulubü üyeleri, denize açıldı balık hasadına katıldı.

13.09.2016 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alsancak Rotary Kulubü üyeleri, denize açıldı balık hasadına katıldı. More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi Yönetim Kurulu Üyesi Öner Akgerman, İzmir'de üretilen Çipura ve Levrek'in yurtdışında marka haline geldiğini belirterek, "Balık tüketin sağlıklı yaşayın" dedi. Akgerman ayrıca TÜBİTAK desteğiyle midye projesini hayata geçirdiklerini belirterek, "İzmir midyesini dünya tanıyacak" diye konuştu.

Mordoğan'daki More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi'nde düzenlenen etkinlikte balık hasadına katılan Alsancak Rotary Kulübü üyeleri, keyifli bir gün geçirdi. Tesis hakkında bilgi veren Akgerman, işletmede kadın istihdamına ayrı bir önem verdiklerini, 200 çalışandan 135'inin kadın olduğunu söyledi. Yüzde 95 oranında ihraca yönelik çalıştıklarına dikkat çeken Akgerman, başta İngiltere olmak üzere İtalya, Fransa, İsviçre, Amerika'ya işlenmiş levrek ve çipura gönderdiklerini belirtti.

Midye kralı

2014 yılında midye üretimi üzerine hazırladıkları bir projenin, TÜBİTAK'ın desteğini aldığını ve bir yıl sonra da gerçekleştirdikleri yatırımla İzmir'in tek midye üreticisi olduklarını ifade eden Akgerman, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yıllık 300 ton midye üretim lisansıyla yatırımımızı hayata geçirdik. Midye tesisinin yer aldığı bölge belirli bir akıntı hızında ve derinliğinde olduğundan sağlıklı ve temiz bir su ortamı besleniyorlar. Bu konuda faaliyet gösteren diğer firmalar doğadaki stokları toplayarak bir takım faaliyetler sürdürmüş. Doğanın sunacağı imkanlarla sınırlı bir ürünün halka sunulması beraberinde düzensiz ve sağlıksız ürünleri de sofralarımıza getiriyor. Oysa biz, kurduğumuz yetiştiricilik sistemi ile midyelerin büyüme ve gelişmelerini kontrol altında tutmayı başardık ve ve tüm analizlerde olumlu sonuçlar aldık. Ayrıca yetiştiricilik sistemimiz TÜBİTAK projesi kapsamında olduğundan, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim üyelerinin bilimsel danışmanlığı ve desteği çerçevesinde ilerledik. Sonuçta İzmir'in midyesini artık dünya tanıyacak" dedi. More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi Genel Müdürü Ufuk Atakan ise 17 ülkeye ihracat yaptıklarına dikkat çekti.

Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Arda Işık da haftada iki gün balık tüketiminin tüm sağlık camiası tarafından önerildiğini hatırlatarak, "Su ürünleri sektörünün en büyük tetikleyicisi sağlık sektörü oldu. Deniz ürünlerinin sağlığa olan faydasına yönelik bilinç artıkça tüketim de artıyor. Ege bu açıdan da öncü durumda. Deniz kenti İzmir'in sektörde büyümesiyle hem istihdam hem sağlık hem ekonomi kazanacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alsancak Rotary Balık Hasadında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozüyük Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    08 Nis Bozüyük Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Bozüyük Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk toplantısını Mehmet Talat Bakkalcıoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda yeni seçilen meclis üyeleri görevlerine başlarken, çeşitli konular görüşüldü. Ayrıca, belediyede istihdam edilen kamu görevlisi personele sosyal denge tazminatı ödenebilmesi için Belediye Başkanı'na yetki verilmesi kararı alındı.

  • Tesla Model Y elektrikli otomobillerde stok fazlası indirim geliyor
    08 Nis Tesla Model Y elektrikli otomobillerde stok fazlası indirim geliyor

    Tesla, satılmamış elektrikli araç stoklarını azaltmak için Model Y'nin fiyatlarında önemli ölçüde indirim yapmak zorunda kaldı. Şirketin envanterinde şimdiye kadarki en yüksek araç sayısına sahip olduğu belirtiliyor. Bu indirimlerin Türkiye için geçerli olup olmayacağı ise belirsiz.

  • Yurdun Güney ve Doğu Bölgelerinde Kuvvetli Sağanak Uyarısı
    08 Nis Yurdun Güney ve Doğu Bölgelerinde Kuvvetli Sağanak Uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman'da kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. Sağanak yağışların Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Van ve Hakkari'de aralıklı ve yerel olacağı öngörülüyor. Kuvvetli yağışların Şırnak ve Hakkari'de çarşamba öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement