Alt Geçitler Led Aydınlatma Sistemi ile Işıl Işıl Oluyor - Son Dakika
Yerel

Alt Geçitler Led Aydınlatma Sistemi ile Işıl Işıl Oluyor

Alt Geçitler Led Aydınlatma Sistemi ile Işıl Işıl Oluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, alt geçitlerdeki mevcut aydınlatma sistemlerini led aydınlatma sistemi ile değiştiriyor.

16.10.2014 12:04  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, alt geçitlerdeki mevcut aydınlatma sistemlerini "led" aydınlatma sistemi ile değiştiriyor. Bir yılda 10 bin armatürün değiştirileceği çalışmayla 164 alt geçit ışıl ışıl olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ekipleri, alt geçitlerdeki klasik armatürlerin "led" aydınlatma sistemi ile değiştirilmesine başladı. Eskişehir Yolu üzerinde bulunan alt geçitlerden başlanan çalışma ile DSİ önü alt geçidi tamamen led aydınlatma sistemi ile donatıldı. Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Türkiye'de üç katlı olarak yapılan ilk modern alt geçit olan Akay Alt Geçidi'nde de Led aydınlatma sistemini kurma çalışmalarını sürdürüyor. 164 alt geçitte yer alan 10 bin armatürün bir yılda değiştirilmesi planlandı. Led aydınlatma sistemleri ile alt geçitler ışıl ışıl olacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin alt geçitlere kurduğu led aydınlatma sistemleri "klasik" aydınlatma sistemlerine göre çok daha fazla tasarruflu. Led aydınlatma sistemleri alt geçitlerde gündüz de yanacak. Böylece sürücüler karanlık ve aydınlık ortamlara geçişlerde yaşanan kısmi körlükten korunmuş olacak.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı yetkilileri, projenin gerçekleşmesiyle yüzde 62 oranında tasarruf sağlanacağını bildirdiler. Böylelikle alt geçitlerdeki aydınlatma sistemlerinin yenilenmesi maliyetinin 2 yıl gibi kısa sürede karşılanacağı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi'nin alt geçitlerde yılda yaklaşık 15 milyon liralık elektrik masrafı bulunuyor.

Modern teknolojiyi de ilk kullanan kurum olması ile bilinen Ankara Büyükşehir Belediyesi, led aydınlatma sisteminden rekreasyon alanlarında, tarihi ve simgesel yapıların gece aydınlatmasında da yararlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alt Geçitler Led Aydınlatma Sistemi ile Işıl Işıl Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement