Altan Tan: Bize Bir Yıl Süre Versinler Hükümeti Kuralım - Son Dakika
Güncel

Altan Tan: Bize Bir Yıl Süre Versinler Hükümeti Kuralım

Hükümet alternatiflerini değerlendiren HDP'li Tan, "Bize bir yıl süre versinler, dışarıdan desteklesinler hükümeti kuralım, her şey daha iyi olmazsa evimize gideriz." dedi.

10.06.2015 15:44  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Bize bir yıl şans versinler, her şey daha iyi olmazsa biz topyekün istifa edip evimize gidelim." dedi.

"DOĞRU OLAN HER ŞEYE HDP DESTEK VERECEKTİR"

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Tan, koalisyon ve hükümet alternatiflerini değerlendirdi. HDP'nin doğru olan her şeye destek vereceğini söyleyen Tan, şunları kaydetti: "Şu an önemli olan siyasi partilerin verdikleri sözlerle alakalı duruşlarını yenilemesidir. Şu an HDP halka söylediği bütün noktalarda duruyor. Doğru olan her şeye HDP destek verecektir.

"BİR YIL ŞANS VERSİNLER HÜKÜMET KURALIM"

Şu an AKP ne diyor, CHP ne diyor, MHP ne diyor bunlara bakmak lazım. Bizim önümüze koyduğumuz birinci şart, tek şart; demokratik bir Türkiye... Bize bakanlık verilsin tarzı bir bakkal hesabında değiliz. Bugüne kadar AKP'nin MHP'nin, CHP'nin ülkeyi nasıl yönettiği belli. Bazılarına espri gibi geliyor ama bir dönem için bize şans versinler, en azından bir yıl şans versinler biz bir hükümet kuralım. Bizi dışardan desteklesinler, her şey daha iyi olmazsa evimize gidelim."

"ERDOĞAN-BAYKAL GÖRÜŞMESİ"

Altan Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Deniz Baykal arasında yapılan görüşmeye ilişkin ise "Demokrasi kişilerin birbiriyle görüşmesi ve uzlaşması esasına dayanır. Ne konuştular, ne yaptılar bu başka bir şey. Ben olumlu buluyorum." ifadelerini kullandı.

"BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKARACAK TAVIR İÇİNDE OLMAYIZ"

HDP'nin çizgisini açık bir şekilde ortaya koyduğunu ve ilkelerinden vazgeçmeyeceğine işaret eden Tan, şunları kaydetti: "Demokrasilerde çareler tükenmez sözü çok doğrudur. Bugün halkın iradesi bu şekilde tecelli etti. Farklı şekille de hükümet kurulabilir. HDP çizgisini baştan açık bir şekilde ortaya koydu. Benim şu saat itibarıyla partiyi bağlayacak söz söyleme yetkim yok. Olgunlaşmış ve neticeye bağlanmış kesin bir karar yok. Ben kişisel olarak; belli ilkelerimiz var, bu beklentileri boşa çıkaracak bir tavrın içerisinde olmayız. Bizim kitlemizi tatmin edecek bir program önümüze gelmezse kimseye içeriden veya dışarıdan destek vermeyiz."

Altan Tan: Bize Bir Yıl Süre Versinler Hükümeti Kuralım

Son Dakika Güncel Altan Tan: Bize Bir Yıl Süre Versinler Hükümeti Kuralım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (146)

  • .....,,,: bunlara bir saniye bile şans vermeyin küçük beyinleriyle küçük hesaplar peşindeler hainler 13 115 Yanıtla
  • HÜDAPAR lı: alçak pkaka ve uzantıları; türkiye nin izzetli Müslümanları dün sana boyun eğmedikleri gibi bugünden sonra da sana boyun eğmeyecekler. Sizler bizi iyi tanırsınız. Sizin önünüzde eğileceğimizi aklımızın ucundan geçireceğimiz an; Allah bizim canımızı alsın.bu yaptığınız alçak saldırıların hesabını görüp cezasını en ağırından çekeceksiniz!!! 6 116 Yanıtla
  • Samsun davud: Ne yuzsuz adamsiniz...sehitlerimizin kemikleri sizlar 102 15 Yanıtla
  • BİTLİSLİ : ALTAN ABE BU İŞ DÜĞÜNLERDE HALAY ÇEKMEK ZAFER İŞARETİ YAPIP DOLANMAYA BENZEMEZ HÜKÜMETDEN BAHSEDİYORUZ AZ BİRAZ GERÇEKÇİ OLUN 6 64 Yanıtla
  • anti pkk-hdp: Size fırsat verseler pkk yı meclise buyur edersiniz gerçi şu anda mecliste 42 22 Yanıtla
  • Mehmet: Partine oy verdiğim güne lanet olsun. Dakika 1 gol 1 32 22 Yanıtla
  • vanlı: doğru karar 9 37 Yanıtla
  • 3838: Sizler önce gidin babanızın kim olduğunu bulun TC yönetmek sizin haddinizemi 26 18 Yanıtla
  • Edi: Ülkeyi Ermenistan'a satar tapusunuda PKK verirsiniz 25 17 Yanıtla
  • anlayınbeni: akp doguya bircok hizmetler verdi siz hain bir ırksınız iki dakikada sattınız akp yi yazık size dogu insanı ama birgün tayyip efendi size bunun bedelini ödeticek ulan bu kadar hizmet yunan gavuruna verilseydi rte el üstünde tutulurdu nasıl bir ırksınız bilmem 30 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement