Altaş ile Ulaş İstanbul'dan Derece ile Döndüler - Son Dakika
Yerel

Altaş ile Ulaş İstanbul'dan Derece ile Döndüler

Altaş ile Ulaş İstanbul\'dan Derece ile Döndüler

Doruk İhtisas Kulübü Engelli sporcuları Oğulcan Altaş ile Miray Ulaş, İstanbul’da düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışlarından derece ile döndüler.

24.07.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doruk İhtisas Kulübü Engelli sporcuları Oğulcan Altaş ile Miray Ulaş, İstanbul'da düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışlarından derece ile döndüler.

19-20 Temmuz 2014 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 26'ncısı düzenlendi. 'Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı' adıyla yapılan yarışlara Mersin'den katılan Doruk İhtisas Kulübü engelli sporcularından 1998 doğumlu Oğulcan Altaş ve Miray Ulaş üçüncü olma başarısını gösterdiler. Yarışlar, 54 ülkeden bin 700'ü aşkın sporcunun mücadelesine sahne oldu. Boğazda yüzen 199 Türk kadın, 229 yabancı kadın yüzücü ve 779 Türk erkek, 507 yabancı erkek yüzücü ile 18 engelli yüzücü olmak üzere toplam bin 732 yüzücü kulaç attı. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Kanlıca İskelesi'nden start alındı ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda toplam 6.5 kilometrelik mesafede son buldu.

Aldıkları önemli başarının ardından kentte dönen sporcular, Türkiye Yüzme Federasyonu Mersin il temsilcisi Fatoş Ocak, Antrenörleri Ebru Gençay, Güler Atasoy ile Oğulcan Altaş'ın babası Burhan Altaş, Miray Ulaş'ın ablası Merve Ulaş ile birlikte Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Müdürü Vekili Ahmet Tarakçı'yı makamda ziyaret etti. Almış oldukları üstün başarının altını çizen Ahmet Tarakçı "Bu yıl İstanbul'da 26.'sı düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında almış olduğunuz dereceler oldukça iyi. 18 engelli sporcu arasından 2.'lik ve 3.'lük elde etmek oldukça büyük bir başarı. Ben bu başarılarınız da emeği geçen antrenörlerinizi ve sizlere destek olan ailenizi tebrik ediyorum. Umarım ilerleyen dönemlerde daha güzel başarılara kulaç atarsınız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altaş ile Ulaş İstanbul'dan Derece ile Döndüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement