Altay, "Sedep Dalga Dalga Yayılacak" - Son Dakika
Yerel

Altay, "Sedep Dalga Dalga Yayılacak"

Altay, "Sedep Dalga Dalga Yayılacak"

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), okul idarecileri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

18.12.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), okul idarecileri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Selçuklu Belediyesi sosyal tesisinde gerçekleşen programa Selçuklu ilçesinde göreve yeni başlayan ve mevcut okul idarecileri katıldı. Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Türkiye'nin en değerli eğitim projesi SEDEP, öğrencilere yönelik etkinliklerin yanı sıra okul idarecileri ve öğretmenlere yönelik programlara da yer veriyor. Bu kapsamda Selçuklu'da görev yapan ve göreve yeni başlayan okul idarecilerine yönelik, SEDEP bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlk başladığı 2012 yılından bu yana proje kapsamında yapılan etkinlik ve faaliyetlerin anlatıldığı programda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilecek etkinlik ve programlar tanıtıldı. Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisinde gerçekleşen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, SEDEP yürütme kurulu üyeleri ve okul idarecileri katıldı.

"TOPLUM İÇİNDE YAŞIYORUZ, ETKİLEŞMEDEN YAŞAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Görevlerine yeni başlayan okul müdürlerine başarılar dileyen Selçuklu Belediye Başkanı uğur İbrahim Altay, "Sizlerden bir istirhamda bulunmak istiyorum. Bu her ne kadar bir Selçuklu Belediyesi projesi olsa da, Necmettin Erbakan Üniversitesi projesi olsa da aslında hepimizin ihtiyacı olan bir iş. Toplum içinde yaşıyoruz ve etkileşmeden yaşamak mümkün değil. Çocuklarımızda bu toplum içinde yaşamaya devam edecekler. Sadece kendi çocuğumuzu, etrafımızdakileri iyi yetiştirmek, onları değer sahibi yapmak yetmiyor. İleride kimlerle karşılaşacağımızı, onlarla sosyal hayat içerisinde nasıl ilişkiler kuracağımızı tahmin etmemiz mümkün değil. İyi insanın binlerce insana faydası olduğu gibi kötü insanında binlerce insana zararı var. O zararın hangimizin yakınındaki birine dokunacağını da tahmin etmemiz mümkün değil. Onun için bu işi bu bilinçle yapmak gerektiği kanaatindeyim. Bu süreçte şunu da fark ettik ki, okul müdürlerimiz bu işle ilgiliyse inanın kapıdan girerken o okulda SEDEP'in iyi uygulandığını hissedebiliyoruz. Ama eğer idareci arkadaşımız bu konuyu rutin bir faaliyet, kendisine verilen bir sorumluluğu yerine getirmek adına yapıyorsa o da biraz kağıt üzerinde işlemlerin takip edildiği bir iş haline dönüyor. Bir işte yüzde yüz başarı hiçbir zaman mümkün değil, biz bunun farkındayız. Okul idarecilerinin de işleri kolay değil bununda farkındayız. Zaten birçok yükümlülüğünüz var, zor bir iş yapıyorsunuz, aslında bizde size ilave bir yük yüklemiş oluyoruz bununda farkındayız. Elimizden geldiğince bu işi kolaylaştırmaya, eğlenceli hale getirmeye, çocukların ilgisini çekmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar ortaya çıkan başarı, sahadakilerin işi sahiplenmesinden kaynaklı başarıdır. Çünkü birebir öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz bu işi üstleniyorlar ve ortaya çıkan başarı bu salonda olanların ve görevi yerine getirenlerindir. Biz sadece bu işin organizasyonunu yapıyoruz" dedi.

"SELÇUKLU' DA BAŞLAYAN BU DALGA TÜM ÜLKEYE YAYILACAK"

Başkan Altay, "Yaşanan süreçte belki bunu hissettiniz ama yeni arkadaşlarımız için bunu hatırlatmakta fayda var. Bu projeden herhangi bir siyasi beklentimiz yok, bir siyasi çalışma yapmıyoruz. Materyallerde de buna elimizden geldiğince dikkat ediyoruz. Daha çok kurumsal bir faaliyet olarak bu işi yürütüyoruz. İlk başta söylediğim gibi bu hepimizin üzerine düşen bir sorumluluk ve çocuklarımızın geleceğine dair yapmamız gereken, sahip çıkmamız gereken bir proje. Bunu söylerken sakın yanlış anlaşılmasın bugüne kadar sahip çıkılmadı, asla böyle bir şey söylemiyorum ki bugün gelinen noktada ilk zaman hayal ettiğimizin çok ötesindeyiz, daha zor olacağını düşünmüştük. Ama her zaman yapacak daha iyi şeyler var, daha gayret edecek, daha iyi işler üretecek insanlar topluluğuyuz ve toplum için bu sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. İnşallah yıllar geçtikçe bunun farkına hep birlikte ulaşacağız, Selçuklu' dan başlayarak bu dalganın tüm şehrimize tüm ülkemize yayıldığına hep birlikte şahitlik edeceğiz. Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"SELÇUKLU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Göreve başladığımız ilk günden beri çeşitli vesilelerle değerler eğitimi ve projeye verdiğimiz önemi ifade etmeye çalıştık diyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, "Eğitimin bir ekip işi olduğu ruhu ve bilinciyle, hepimizin bir takım, bir ekip olduğunu bir kez daha ifade ederek ekibe yeni katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. Öğretimi ön plana alan, başarıyı sadece sınav başarısı olarak gören ve akademik başarıya endeksli bir eğitim sisteminin birlikte getirdiği sorunları toplum olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bizler sistemin gerektirdiği, belki kaçınılmaz bir sonuç olarak sınav başarısına endeksli çalıştık, çalıştırılmak zorunda kaldık ve akademik başarıyı ön planda tuttuk. Öğrencilerimizi iyi bir meslek sahibi olarak yetiştirmeye çalıştık. Belki bunu başardık, iyi meslek sahibi olan öğrencilerimiz oldu ama iyi bir insan yetiştirebildik mi bu soruyu kendimize tekrar sormamız gerekiyor. Mutlu insan yetiştirebildik mi bu soruyu kendimize sormamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kayacılar, "Zamanımızda teknolojinin getirdiği farklı açılımlarla öğrencilerimizin beyninin değişik şekillerde meşgul edildiği, değişik tehlikelerle karşı karşıya bırakıldığı bir dönem yaşıyoruz. Bu dönemde öğrencilerimize sahip çıkmak, bizi biz yapan medeniyetimizin özünü, temelini oluşturan birtakım değerleri onlara aktarmak, geleceğe taşımak son derece önemli. Dolayısıyla artık biz öğretimden ziyade eğitim boyutuna, iyi insan yetiştirme, iyi vatandaş yetiştirme, etrafına faydalı insan yetiştirmeye ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu yüzden Selçuklu Değerler Eğitimi Projesine önem veriyoruz. Öğrencilerimizden bizler sorumluyuz. Deniz yıldızı hikayesinde olduğu gibi bir deniz yıldızı kazanacak olsak bile ne mutlu bize. Bu sorumluluğun farkında olduğunuzu biliyorum, bir öğrencimizi bile kaybetmek, onun kötü alışkanlıklara kapılmasına neden olmak ya da onun etrafına zarar veren bir insan olarak yetişmesine neden olmak bizim için büyük bir vebal ve sorumluluk. Dolayısıyla onları kazanma adına elimizden gelen bütün gayreti göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Deniz yıldızlarının hepsini kurtaramayız ama ne kadar çok deniz yıldızı kurtarabilirsek bizim için büyük kardır" ifadelerini kullandı.

Program Şerife Akkanat okul müdürü Erol Yalpır ve Cahit Zarifoğlu Okul Müdürü Murat Kılıç'ın sunumlarıyla devam etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altay, 'Sedep Dalga Dalga Yayılacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement