Altaylı: MHP Seçmenini 'Öcalan' İhtimali Erdoğan'a Yönlendirdi - Son Dakika
Güncel

Altaylı: MHP Seçmenini 'Öcalan' İhtimali Erdoğan'a Yönlendirdi

Köşk seçimleriyle ilgili ilginç bir analize imza atan Fatih Altaylı, "2. turda Öcalan'la pazarlık ihtimali, MHP'li seçmeni işi ilk turda bitirmeye yönlendirdi." dedi.

12.08.2014 13:56  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ın yüzde 50'nin üzerinde oy almasının yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ortaya koyduğu en çarpıcı detaylardan biri de MHP'li seçmenin önemli bir kesiminin kendi çatı adayı yerine Erdoğan'a oy vermesi oldu.

Konuyla ilgili Habertürk yazarı Fatih Altaylı çarpıcı bir analize imza attı. Altaylı, MHP'lilerin seçimin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan'ın Abdullah Öcalan ile pazarlık yapmak zorunda kalma ihtimaline karşın ilk turda Erdoğan'a yöneldiğini yazdı.

İşte Altaylı'nın yazısındaki o kısım;

Bu seçim pek çok açıdan ders niteliğinde oldu. İki turlu seçimde "çatı aday" olmaması gerektiğini seçim acemilerine gösterdi mesela. Çatı aday diye bir şey olmasa idi seçim asla ilk turda bitmezdi.

"BU SEÇİMİN KAYBEDENİ BAHÇELİ'DİR"

Ekmeleddin Bey iyi mücadele etti ama heyecan yaratamadı. En iyi mücadele eden Selahattin Demirtaş'tı. Türkiye'de siyasetin normalleşmesi adına çok önemli bir katkı yaptı.
Demirtaş'ın adaylığı sırasındaki tavrı Barış Süreci'ne yapılmış en büyük katkıdır. Bu seçimin kaybedeni MHP Lideri Devlet Bahçeli'dir. Çatı aday fikri onundu.

ÖCALAN'LA PAZARLIK İHTİMALİ

CHP büyük bir özveride bulunarak MHP'ye daha sıcak gelecek bir çatı adaya "Evet" dedi.
Ama MHP'nin çatı adayına MHP'liler oy vermedi. Belki de, 2. turda Öcalan'la pazarlık ihtimali MHP'li seçmeni işi ilk turda bitirmeye yönlendirdi.

"KILIÇDAROĞLU BANA GÖRE BAŞARILIDIR"

Sonuç olarak Bahçeli kendi partisini, kendi inşa ettiği çatının altına sokamadı. Kılıçdaroğlu bana göre başarılıdır. CHP seçmeni gibi bir kitlenin, rüyasında görse oy vermeyeceği Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermesini büyük oranda sağladı.

Öyle veya böyle CHP'li seçmenin önemli bir bölümü, en azından tıpış tıpış sandığa giden bölümü İhsanoğlu'na oy verdi. Ki bu gerçekten inanılmaz bir şeydir.

Altaylı: MHP Seçmenini \'Öcalan\' İhtimali Erdoğan\'a Yönlendirdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Altaylı: MHP Seçmenini 'Öcalan' İhtimali Erdoğan'a Yönlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • kızıl elma: bahçeli istifa 17 12 Yanıtla
  • kızıl elma: mhp yi bu hale getiren bahçeli ne zaman bırakcan türkeş şu halini görseydi seni evinden dışarı çıkartmazdı yazık ya bırak git şerefinle. . . 13 11 Yanıtla
  • ahmet: la mhp yi amma abarttınız ha barajı zar zor geçiyor sanki her seçimi kıl payı kaybediyormuş gibi konuşuyonuz kim takar mhp yi önümüzdeki seçim barajı düşürmesinler biraz zor geçer barajı eskisi gibi ergen cahil gençlik yok bunu anlayın artık ırkçılığa geçit yok kahrolsun faşizm kahrolsun ırkçı yobaz zihniyet yaşasın halkların kardeşliği 11 12 Yanıtla
  • OKU!!!: Hayatımda duyduğum en mantıksız düşünce . . !! 18 4 Yanıtla
  • ali: Bahçelide kılıçdaroğluda gitmelidir. Bunlara oy çıkmıyorsa çekip gitsinler 17 3 Yanıtla
  • emre: bir avuç mhpli ile devletin başınamı geçeceksiniz ay canım kıyamam. . . . sizin gibi sahte vatanseverlere buraları yedirtmezler yürüyünnnn şimdiiii. . . 5 12 Yanıtla
  • urfalı: çok saçma 7 4 Yanıtla
  • a.öz: mhp tarihinde en güçlü döneminde olması gerekirken geriliyor devlet bahçeliye halk 2000 yılında sanş tanıdı artık gitmesi nazım mhp ye daha genç ve dinamik aktif bir kadro gerekiyor. böyle bir kadroyla mhp oy patlaması yapar artık halk bahçeliye mecburiyetten oy veriyor bahçeliini mhpye bir artısı yok ancak türkiyede liderler koltugu bırakmayı yenilgi gördügü için ülkenin en çok ihtiyacı oldugu dönemde mhp yok oluyor. akp bu yönden çok şanslı 9 1 Yanıtla
  • Mehmet: Fatih Bey nereden biliyor Recep Tayyip Erdoğan'a oy verildiğini. İllaki MHP den Recep Tayyip Erdoğan'a oy verilmiştir ama etkisi ne kadardır. İnanın Selahattin Demirtaş'a CHP lilerin verdiği oy kadar etki etmemiştir. Şimdi bana kim söylecek İstanbulda, İzmirde, Adanada ve Mersinde kim Selahattin Demirtaş'a oy verdi. Etkisi ne kadar oldu. Küçük illeri saymıyorum bile. Birde kıyaslama yaparken Mart 2014 seçimlerindeki İl Genel Meclisi oylarını dikkate alarak değerlendirme yapıldığında eğer CHP den Selahattin Demirtaşa kayan oy, MHP den Recep Tayyip Erdoğana kayan oyun en az 2 katıdır. Tayyip Erdoğan AKP-Sp ve kısmen MHP-BBP-CHP oylarını almıştır. 7 2 Yanıtla
  • Yeşil: Bahçeli senin yüzünden MHP den soğudum. Hiçbir seçim sonucundan kendine ders çıkarmıyorsun! Senin derdin sadece ve sadece kendi koltuğun. 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement