Bursa B. Belediye Başkanı Altepe'den Şampiyon Güreşçilere Altın Ödülü - Son Dakika
Yerel

Bursa B. Belediye Başkanı Altepe'den Şampiyon Güreşçilere Altın Ödülü

Bursa B. Belediye Başkanı Altepe\'den Şampiyon Güreşçilere Altın Ödülü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyespor Kulübünün şampiyon güreşçilerini altınla ödüllendirdi.

15.08.2014 14:17  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediye spor Kulübü'nün şampiyon güreşçilerini altınla ödüllendirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreşçilerinden Fatih Yaşarlı, Macaristan'da yapılan 'Üniversitelerarası Dünya Şampiyonası'nda 97 kg'da 'Dünya Şampiyonu' olurken, genç güreşçi Barış Kaya da Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yapılan 'Dünya Şampiyonası'nda 55 kg'da dünya 3.'sü oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başarılarıyla Bursa'nın gururu olan Yaşarlı ve Kaya'yı altınla ödüllendirdi. Altepe, Merinos Parkı Gönül Dostları Sofrası'nda gerçekleştirilen ödül töreninde genç güreşçileri tebrik ederek, sporcuların bundan sonra da başarılarıyla Bursa'nın gururu olacaklarına inandığını söyledi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularının Bursa'ya büyük mutluluk yaşattığını belirten Altepe, "Fatih Yaşarlı 97 kg'da 'Dünya Üniversite Oyunları'nda 'Dünya Şampiyonu' oldu. Başarıdan başarıya koşan Barış Kaya da 55 kg'da Dünya Gençler 3.'sü oldu. Kendileriyle gurur duyuyoruz ve bize bu duyguları yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Genç güreşçilerimiz geleceklerinin de güzel başarılarla dolu olduğunu göstermiş oldular" dedi.

Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak 'Spor Kenti Bursa'yı oluşturmada yoğun çaba gösterdiklerini hatırlatarak "Bursa'yı spor kenti kimliğine kavuştururken, bir yandan da futbol dışındaki branşlarla birlikte yaklaşık 18 branşta çalışan Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile artık tüm spor dallarına hizmet ediyoruz. Özellikle ferdi dallarda da sporumuzun gelişmesi, kalkınması, Bursa'nın ve Türkiye'nin sesini dünyaya duyurması açısından önemli bir hedef koymuştuk. Bu alanda da her geçen gün güzelliklere imza atılıyor" diye konuştu.

Ata sporu güreşin en önemli spor dallarından olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Güreş sporunu daha da güzel noktalara taşımayı hedefliyoruz. Bu sporda kazandığımız başarılar ve aldığımız sonuçlar da bu çabaya güzel bir katkı sağlamış oluyor" diye konuştu.

Bursa'da tesisleşmenin ve altyapıdan sporcu yetiştirilmesinin önemine de değinen Altepe, "Türkiye'de spora en çok yatırımı yapan belediye olarak, emeğimizin karşılığını genç sporcularımızın başarılarıyla alacağımıza inanıyorum. İlerleyen zamanlarda da hem sporcularımızın başarısı artacak hem de spor dünyası yeni sporcular kazanacak" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa B. Belediye Başkanı Altepe'den Şampiyon Güreşçilere Altın Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement