Altıağaç-karaağaçlı Kadınlar Kansere Karşı Bilinçlendi - Son Dakika
Yerel

Altıağaç-karaağaçlı Kadınlar Kansere Karşı Bilinçlendi

Altıağaç-karaağaçlı Kadınlar Kansere Karşı Bilinçlendi

Çağımızın en büyük hastalığı olan kansere karşı binlerce Mamaklı kadını bilinçlendiren Mamak Belediyesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) seminerlerine devam ediyor.

23.01.2016 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağımızın en büyük hastalığı olan kansere karşı binlerce Mamaklı kadını bilinçlendiren Mamak Belediyesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) seminerlerine devam ediyor. Mamak Belediyesi ve KETEM bu kez kanser seminerini Altıağaç-Karaağaç Mahallesi'nde bulunan Nene Hatun Aile Merkezi'nde düzenledi. Seminerler KETEM'in uzman kadrosu Dr. Filiz Temel, Dr. Neşe Canoler, Tıbbi Teknolog Hatice Şöhretli tarafından düzenleniyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: "Mamak Belediyesi olarak çeşitli kurumlarla işbirliğine giderek vatandaşlarımıza yönelik seminerler düzenliyoruz. Aile merkezlerimizde yapılan bilgilendirme seminerleri ile çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kansere karşı kadınlarımızı bilinçlendiriyoruz. Sinevizyon ve uzman doktorlar eşliğinde yapılan seminerler erken teşhis açısından son derece önemli. Böyle bir seminerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

KADINLAR ARASINDA YAYGIN 3 TÜR ANLATILIYOR

Kanser seminerlerinde katılımcılara rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgi veriliyor. Kanser türlerinin ilk aşamasında ortaya çıkan bulguları detaylı olarak anlatan uzman doktorlar elle muayene yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendiriyor. Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alınacağı seminerlerde KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi veriliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altıağaç-karaağaçlı Kadınlar Kansere Karşı Bilinçlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement