Altid Başkanı Sili Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Altid Başkanı Sili Açıklaması

"Akdeniz çanağında artan yatak arzının bir süreliğine durdurulması gerekiyor.

26.01.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Akdeniz çanağında artan yatak arzının bir süreliğine durdurulması gerekiyor. Bunun yerine tesislerde kalite artırımına yönelik çalışmaların yapılması gerekli" dedi.

Sili, yaptığı yazılı açıklamada, Alanya'da 5 bin, Akdeniz çanağında 30 binin üzerinde yeni yatak kapasitesinin bu yaz dev gireceğini belirtti.

Özellikle Side'nin belirli bölgelerinde turizmde yapılaşmanın hızla arttığını ifade eden Sili, Alanya'daki otellerden daha yüksek fiyata satış yapan bu otellerin fiyatlarını Alanya seviyesine çekebileceğini anlattı.

Bu durumda Alanya'daki otellerin rekabet gücünü artırmaları gerektiğini vurgulayan Sili, üzerinde durmaları gereken 3 ana unsur bulunduğunu kaydetti.

Sili, şöyle devam etti:

"Alanya'daki turizmciler olarak, dünya fuarlarında ana tanıtım aracı olarak Gazipaşa Havalimanı'nı belirledik. Otelcisinden esnafına kadar turizm bağlantısı olan her birey bu havalimanını, özellikle Alanya'ya Antalya üzerinden gelen misafirlerimize daha etkin şekilde anlatması gerekiyor. İkinci olarak otellerden şehir esnafına kadar her alanda turizme hizmet edebilecek kapasitede ve yeterlilikte personelin çalıştırılması şart. Bu doğrultuda üniversitelerle temasların arttırılması ve turizm alanında eğitim alan personelin sektörde yer edinimi sağlanması gerekiyor. Üçüncü olarak da Akdeniz çanağında artan yatak arzının bir süreliğine durdurulması gerekiyor. Bunun yerine tesislerde kalite artırımına yönelik çalışmaların yapılması gerekli." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altid Başkanı Sili Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement