Altın Gençler de Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

Altın Gençler de Yola Çıktı

Altın Gençler de Yola Çıktı

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezileri, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri ve onların eşlerinin yanı sıra, Gençlik Merkezi üyeleriyle devam ediyor.

02.06.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezileri, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri ve onların eşlerinin yanı sıra, Gençlik Merkezi üyeleriyle devam ediyor.

Altındağlı çocukların, tarihe tanıklık etmesi, kültürel mirasa sahip çıkması ve bilim ışığında yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Altındağ Belediyesi, gençlere yönelik düzenlenen kültür gezilerinin de startını verdi. Altındağlı gençler, Bursa- Çanakkale gezisi için heyecanla yola çıktı.

2015 YILINDA 1500 ÇOCUK BURSA VE ÇANAKKALE'Yİ GÖRECEK

2009 yılından beri geleneksel olarak her yıl binlerce çocuğu Bursa ve Çanakkale'ye götüren Altındağ Belediyesi bu yıl da 1500 genci, Bursa ve Çanakkale ile buluşturacak. 16 farklı mahallede hizmete açılan her gençlik merkezinden 100 çocuk bu yıl Bursa ve Çanakkale gezisine katılacak.

ALTINDAĞLI ÇOCUKLAR AİLELERİ TARAFINDAN UĞURLANDI

Gezi, Yıldıztepe Mahallesi Ali Kuşçu ve Ali Ersoy Gençlik Merkezi üyeleri ile başladı. 100 kişilik öğrenci grubu, aileleri tarafından heyecanla Bursa ve Çanakkale'ye uğurlandı. Sabahın erken saatlerinde aileleri ile merkez önünde vedalaşan çocukların çoğu, evlerinden ve ailelerinden ilk kez ayrılmanın heyecanını yaşadı.

ÇOCUKLAR İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Altındağ Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen kültür gezilerinde, çocuklar için her şey düşünüldü. Gençlik merkezlerine üye çocuklar, en konforlu otobüslerde yolculuk edecek ve en rahat otel odalarında konaklayacak. Gezi boyunca çocukların beslenmesine de oldukça özen gösterilecek. Altındağlı çocuklar, en sağlıklı yiyecekleri en hijyenik ortamlarda tüketecek, ailelerin de gözü arkada kalmayacak.

ÖNCE BURSA SONRA ÇANAKKALE

Merkez sorumluları ve rehberler eşliğinde önce Bursa'yı gezecek olan çocuklar ardından da Çanakkale'ye geçecek. Altındağlı çocuklar, bu gezide Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları'nın yapıldığı yerleri görerek tarihe yakından tanıklık edecek. Çanakkale Şehitliği ise çocukların gezeceği en önemli yerlerin başında geliyor. Altındağlı çocuklar, tarih kitaplarında anlatılan mevzileri yakından görme fırsatı bulacak. Bölgedeki tarihi ve kültürel yerleri gezecek olan çocuklar, müzeler hakkında da bilgi sahibi olacak.

"EN GÜZEL ÖĞRENME, YAŞAYARAK ÖĞRENMEDİR"

"Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras, iyi bir eğitimdir" sözünü sık sık dile getiren Başkan Tiryaki, gençlik merkezlerini çok önemsediğini söyledi. Altın gençlerin bu geziler sayesinde yaşayarak, görerek ve hissederek öğreneceklerini belirten Başkan Tiryaki, en güzel öğrenmenin yaşayarak öğrenme olduğunu sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altın Gençler de Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement