Altın İki Yılın Zirvesinde - Son Dakika
Ekonomi

Altın İki Yılın Zirvesinde

Altın fiyatları yükselişine bugün de sürdürüyor. İki yılın zirvesinde fiyatlar seyrederken, yatırımcılar bunu İngiltere'deki belirsizliğe bağlıyor.

27.06.2016 08:22  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın fiyatları yükselişine bugün de devam ederek iki yıldan uzun bir sürenin zirve seviyesinde seyrini sürdürürken, yatırımcıların İngiltere referandumunun ardından piyasalarda oluşan belirsizlikten dolayı güvenli limanlara olan talebinden destek buluyor.

PETROLDE SERT DÜŞÜŞLER SÜRÜYOR

Petrol fiyatları, İngiltere'nin AB kararının küresel piyasalarda yarattığı satış dalgasının ardından sert düşüşlere devam etti.

ABD türü ham petrolün varil fiyatı 25 sent düşüşle 47.39 dolar olurken, fiyatlar Cuma günü yüzde 4.9 değer kaybetmişti. Brent ham petrolün varil fiyatı da 15 sent düşüşle 48.26 dolara indi.

STERLİN ZAYIF SEYRİNE DEVAM EDİYOR

Sterlin, İngiltere'nin AB'den çıkma kararının ardından dolar karşısında 31 yılın en düşük seviyesini gerilemesinin ardından bu bölgede zayıf seyrine devam etti.

İngiltere'nin kararının AB'nin geleceğine dair soru işaretlerini de artırmasıyla euro da baskı altında kaldı.

Sterlin dolar karşısında yüzde 2.3 gerileyerek 1.3381 dolardan işlem görürken, Cuma günü gerilediği 31 yılın en düşük seviyesi olan 1.3228 dolara yeniden yaklaştı. Sterlin, İngiltere'nin AB'de kalacağı yönünde oy kullananların Cuma günü pozisyonlarını değiştirmesiyle beraber dolar karşısında yüzde 11 değer kaybetmişti.

Güvenli liman olarak görülen yen ise dolar karşısında değer kazandı. Dolar karşısında yüzde 0.5 yükselen yen, 101.680 seviyesine çıktı.

Euro, dolar karşısında Cuma günü üç ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından bugün yüzde 1 düşerek 1.0997 dolar oldu.

STERLİN 4 LİRANIN ALTINDA

Türk Lirası İngiliz sterlini karşısında 4 liranın hemen altında, 3,95 seviyesinden işlem görüyor.

Altın İki Yılın Zirvesinde
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Altın İki Yılın Zirvesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Manşet: Çok merak ediyorum türkiyedeki bu belirsizlik acaba başka ülkelerin ekonomisini etkiliyormu? Hani bizde büyük ve güçlü devletiz ya ondan soruyorum. 31 0 Yanıtla

Advertisement