Altın Kavuk ve Altın Eşek Ödülü Akşehir'in Tanıtımına Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Yerel

Altın Kavuk ve Altın Eşek Ödülü Akşehir'in Tanıtımına Katkı Sağlıyor

Altın Kavuk ve Altın Eşek Ödülü Akşehir\'in Tanıtımına Katkı Sağlıyor

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Altın Kavuk ve Altın Eşek Ödüllerinin Akşehir’in tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, her iki ödülünde verilmesine devam edilmesi gerektiğini söyledi.

17.03.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Altın Kavuk ve Altın Eşek Ödüllerinin Akşehir'in tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, her iki ödülünde verilmesine devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Akşehir Nasreddin Hoca ile daha iyi tanıtılacağını belirten Başkan Oğul, "Nasreddin Hoca ismi Akşehir'in önündedir. Nasreddin Hocamız 13. Yüzyılda Akşehir'de yaşamış, tasavvuf yönü, fıkraları, mizahi yönü ile onun ünü bütün dünyaya yayılmıştır. Nasreddin Hoca'mızın Kavuğu'da ünlüdür. Nasreddin Hoca'mız adına 'Altın Kavuk' ödülü vermek Akşehir'e çok şey kazandıracaktır. Başarılı siyasetçilere, bilim adamlarına, sanatçılara verilecek bu 'Nasreddin Hoca Altın Kavuk Ödülü' Akşehir'in adını bütün dünyaya duyuracaktır" dedi.

Nasreddin Hoca'nın eşeğinin de ünlü olduğunu söyleyen Başkan Oğul, "Nasreddin Hocamızın birçok fıkrasında eşeği söz konusudur. Nasreddin Hoca'nın mizah yönlerini ön plana çıkaran 'Nasreddin Hoca Altın Eşek Ödülleri' de Akşehir'in tanıtımına katkı sağlayacaktır. 5 dalda verilen Nasreddin Hoca Altın Eşek Ödülleri, komedi tiyatro dalında, komedi TV dizileri dalında, Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması, komik fotoğraflar dalında ve komedi filmleri dalında verilmektedir" diye konuştu.

Komedi Filmleri dalında yapılacak bir festivalin Akşehir'i Gülmecenin Başkenti yapacağını vurgulayan Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Dünyanın her yerinde film festivalleri yapılmaktadır. Turizm ve Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü işbirliği ile Akşehir'deki Komedi Film Festivalini uluslararası bir festival haline getirebiliriz. En iyi komedi filmine ise Nasreddin Hoca Altın Eşek Ödülünü Akşehir'de vererek Akşehir'i en iyi şekilde tanıtıp, Akşehir'e daha fazla turist gelmesini ve turizmden daha fazla pay almasını sağlayabiliriz" diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul Nasreddin Hoca'nın tasavvufi yönünün de iyi anlatılması gerektiğini kaydederek, "Selçuk Üniversitesi Nasreddin Hoca Araştırma Merkezi (SÜNAM) Akşehir'de faaliyete başladı. Nasreddin Hocamızın tasavvufi yönü bilimsel araştırmalarla bütün dünyaya tanıtılacaktır. SÜNAM Eski Osmanlı Bankası olarak bilinen Polis Lokali üstünde faaliyetlerini sürdürecektir" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altın Kavuk ve Altın Eşek Ödülü Akşehir'in Tanıtımına Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement