Altın Kedi Ödülü" Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Altın Kedi Ödülü" Sahiplerini Buldu

16. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali'nde Altın Kedi Ödülleri sahiplerine verildi.

22.11.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali'nde Altın Kedi Ödülleri sahiplerine verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 87  ülkeden bin 600 filmin başvurduğu, 400 filmin seçildiği ve finale kalan 35 filmin "Altın Kedi" ödülü için yarıştığı festival, Kültürpark'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen kapanış galası ve ödül töreni ile sona erdi.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivalin çok başarılı geçtiğini, etkinliği seneye daha çok mekana taşımak istediklerini söyledi. İzmir'in kültür sanat kenti olması için altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kocaoğlu, "Bu İzmir hedeflerimizden benim için en önemlisi.  2016 yılında Karşıyaka'da opera binasının temelini atacağız. Fuar hollerini  kültür sanat merkezi, sergi salonları, şov merkezi olarak düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Festival Direktörü Yusuf Saygı da sinemanın İzmir'e çok yakıştığını, kenti sinemayla daha da iyi tanıtacaklarına inandıklarını kaydetti.

Başkanlığını yönetmen Serdar Akar'ın yaptığı, oyuncu Vildan Atasever ile Yiğit Özşener, görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve Macar Sinema yazarı Gyorgy Baron'dan oluşan jürinin 6 daldaki değerlendirme sonuçları açıklandı.

En İyi Ulusal Animasyon dalında  "Altın Vuruş" filmi ile Gökalp Gönen, Ulusal Deneysel dalında Serkan Ertekin'in "Aidiyet" filmi,  Ulusal Belgesel Kategorisi'nde ise "Godesbana"nın yönetmeni  Nursena Şimşek ödül aldı. Gençlik Ödülü'nün sahibi ise "Tuhaf Zamanlar" isimli filmiyle Mehmet Emrah Erkanı oldu.

Ulusal film dalında üç ödül verildi. Birincilik ödülünü "Gezi'de kaybedilen gençlere adandığı" belirtilen "Sadakat" filmiyle İlker Çatak aldı.   "Wong Kar Wai Üzerine Kısa Bir Film" ile Ömer Çapaoğlu ve Serdar Önal ikinciliği, "Duvarların Arkası" filmiyle yönetmen Umut Güven üçüncülüğü kazandı.

Uluslararası kategoride  birincilik ödülü "A Long Time Ago in Silesia" filminin yönetmeni Tomasz Protokowicz'e verildi. Bu dalda ikincilik ödülünü "Kozmak" filmi ile Alireza Salmanpour, üçüncülük ödülünü ise "Sormeh" filmiyle Azadeh Ghochagh aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altın Kedi Ödülü' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement