Altın Koza'nın Gezici Sinema Tırının İlk Durağı Tufanbeyli - Son Dakika
Yerel

Altın Koza'nın Gezici Sinema Tırının İlk Durağı Tufanbeyli

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 19'cusunu gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırlanan "Gezici Sinema Tırı"nın ilk durağı Tufanbeyli ilçesi oldu.

18.07.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 19'cusunu gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırlanan "Gezici Sinema Tırı"nın ilk durağı Tufanbeyli ilçesi oldu.

Adana Büyükyehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yolculuğuna başlayan gezici sinema ilk durağı Tufanbeyli'de büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Belediye Bandosu ve Hacivat-Karagöz gösterisinin ardından sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuvar Türk Halk Müziği Bölüm Şefi Feridun Dalgınlı ve halk müziği sanatçısı Serkan Yontar türkü ziyafeti çekti.

Etkinlikte konuşan Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı, Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'de bir ilk olan projesinin Tufanbeyli'de başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Tufanbeyli'nin tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Balı, "Bizim için büyük bir olay. Bunun tarihe kayıt olarak geçmesi gerekiyor. Sayın Başkanımız Zihni Aldırmaz'a teşekkür ediyorum. Bu büyük projenin Tufanbeyli'den başlaması büyük bir nezaket. Unutulmuş Tufanbeyli için bu duyguyu silen bir başlangıç" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, sinemayı 61 noktada Anadolu'yla buluşturduklarını dile getirerek, "Projeye Tufanbeyli ile başladık. Çünkü bizim için Tufanbeyli çok önemli. Çukurova, Anadolu, Türkiye çok önemli. Kültür ve sanatta Adana olarak bir numarayız. 14 bin 500 kilometre yol alıp, diyar diyar dolaşacağız. Sizleri de şimdiden Altın Koza'ya davet ediyorum. Altın Koza sizlerin de katılımı ile Türkiye'ye imza atacak" dedi.

Tufanbeyli halkının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte vatandaşlara patlamış mısır ikram edildi.

Altın Koza'nın gezici sinemasında Tufanbeyli'de "Memleket Meselesi" adlı film gösterildi.

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altın Koza'nın Gezici Sinema Tırının İlk Durağı Tufanbeyli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement