Altın Madeni Çevresindeki Köylerden İçme Suyu Örneği Alındı - Son Dakika
Güncel

Altın Madeni Çevresindeki Köylerden İçme Suyu Örneği Alındı

Altın Madeni Çevresindeki Köylerden İçme Suyu Örneği Alındı

Uşak'ta, Kanadalı Eldorado Gold firmasının Türkiye temsilcisi Tüprag Metal Madecilik tarafından işletilen Kışladağ Altın Madeni'nde kullanılan siyanürün kaynak sularına karışabileceği ihtimali üzerine CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve...

25.09.2013 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, Kanadalı Eldorado Gold firmasının Türkiye temsilcisi Tüprag Metal Madecilik tarafından işletilen Kışladağ Altın Madeni'nde kullanılan siyanürün kaynak sularına karışabileceği ihtimali üzerine CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Yüksek Jeoloji Mühendisi Tahir Öngür altın madeni yakınındaki beş köyden içme suyu numunesi aldı.Uşak'ın Ulubey İlçesi'ne bağlı İnay, Söğütlü, Karacaahmet, Gümüşkol ve Bekişli köylerinden alınan numunelerin Ankara Hıfzısıhha Kurumu'nda analiz edileceğini belirten CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, sonuçlarda bir olumsuzluk çıkması durumunda resmi ölçümlerin yapılmasını ve eskileriyle karşılaştırılmasını isteyeceğini dile getirdi. Yüksek Jeoloji Mühendisi Tahir Öngür, Örneklediğimiz su, evlerde ve bahçelerde kullanılan, doğrudan insan sağlığını etkileyebilecek durumda olduğundan suyun kalitesi çok önemli. Maden civarında bulunan yerleşim yerlerinde bulunan kaynak sularında yüksek miktarda arsenik olabileceğinden farklı noktalardan tek tek numune aldık. Aldığımız suyun içine bir miktar nitrik asit koyarak reaksiyon görmesini engelledik. Alınan su numunelerini Ankara Hızısıhha Kurumu'na göndererek analiz ettireceğimö dedi.

YILMAZ, TURİSTİK GEZİ YAPMAYACAĞIZ

CHP'li Yılmaz, Geçen yıl, aşırı yağışlar nedeniyle altın madenindeki liç sahasında toprak kayması yaşanmış ve biz de Çevre Müdürlüğü elemanları ile madende inceleme yaparak su numuneleri almıştık. Maden yetkilileri İstediğiniz zaman madene gelip dilediğiniz gibi inceleme yapabilirsiniz' demişti. Ben de bu çerçevede teknik olarak konuyu çok iyi bilmediğimiz için işin uzmanı olan Yüksek Jeoloji Mühendisi Tahir Öngür'ü Uşak'a davet ettim. Maden sahasının genişletilmesi söz konusu olduğundan madene gidip inceleme yapalım istedik. Ancak maden yetkilileri, bizlerin madene girebileceğini fakat Tahir Öngür'ün madene giremeyeceğini belirtince bu bizi çok üzdü. Bizler buraya turistik gezi yapmayacağız. Durum böyle olunca biz de maden civarında bulunan içme suyu kaynaklarından gayri resmi bir çalışma ile örnekler aldık. Eğer bu çalışma sonunda olumsuz bir konu ortaya çıkarsa ben milletvekili olarak resmi ölçümler yapılmasını ve eski ölçümlerle kıyaslanmasını isteyeceğim diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Madeni Çevresindeki Köylerden İçme Suyu Örneği Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement