Altın Tüccarını Önce Silahla Vurdular Sonra Darp Ettiler - Son Dakika
Güncel

Altın Tüccarını Önce Silahla Vurdular Sonra Darp Ettiler

Altın Tüccarını Önce Silahla Vurdular Sonra Darp Ettiler

Beyoğlu’nda bir kuyumcuda alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavga sırasında elindeki silahı karşı tarafa kaptıran altın tüccarının vurulma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

01.06.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu'nda bir kuyumcuda alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavga sırasında elindeki silahı karşı tarafa kaptıran altın tüccarının vurulma anı güvenlik kamerasına yansıdı. 15 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden talihsiz adamın, önce silahla karnından vurulduğu daha sonra ise kalabalık bir grup tarafından darp edildiği görülüyor.

İddialara göre, olay, Beyoğlu Hasköy'deki Müverrih Ali Caddesi'nde faaliyet gösteren bir kuyumcuda 7 Nisan'da meydana geldi. Bir süredir iş yaptığı kuyumcudan alacağı olan 650 gram has altının ücretini tahsil etmek istemeye giden 50 yaşındaki Ahmet Nurol Bıyık, alacaklıları Güvenç T. (44) ve yanında bulunan şahıslarla tartışmaya başladı. Tartışma esnasında altın tüccarı Ahmet Nurol Bıyık tartaklandı. Sözlü tartışma büyüyerek arbedeye dönüştü.

SİLAHLA VURULMA ANI KAMERA KAYITLARINDA

Tartaklama olayı artarak devam etmesi üzerine Bıyık, kendisini korumak amacıyla üzerinde bulunan ruhsatlı silahını çekti. Silah çekildiğini gören kuyumcu ortaklarından Güvenç T. ile yanında bulunan kalabalık bir grup, Ahmet Nurol Bıyık'ın üzerine atlıyor. Yaşanan arbedede Bıyık'ın elinden silahını aldığı görülen Güvenç T.'nin, silahı Bıyık'a çevirerek ateş ediyor. Silahtan çıkan kurşun Ahmet Nurol Bıyık'ın karnına isabet ediyor. Altın tüccarı Bıyık yaralı halde yere düşerken kalabalık grup yaralı şahsı tekme tokat darp etmeye başlıyor. Kuyumcunun içinde başlayan silahla yaralama ve darp olayı, daha sonra işyerinin dışına taşarak sokakta da devam ediyor.

Babasının vurulduğunu duyan Muhammet Hasan Bıyık, hemen olay yerine geldi. Silahla vurulmuş ve darp edilmiş olan babası Ahmet Nurol Bıyık'ı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Burada da Güvenç T'nin yakınları Bıyık'ın oğlu Muhammet Hasan Bıyık'a saldırırken, yaralı şahsa müdahale edilmesini engellediği ileri sürüldü. Bunun üzerine Ahmet Nurol Bıyık, ambulansla Şişli Etfal Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada hemen ameliyata alınan ve yoğun bakım ünitesinde tedaviye gören Bıyık, 15 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Polis ekiplerinin yaptığı soruşturma sonucunda olayla ilgili Güvenç T. ile birlikte Yakup E., Berkant T., Suat E., Ali Semih E., Serhat E. ve Gökmen E. gözaltına alındı. Şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YARALI HALDE YERDE LİNÇ GİRİŞİMİ

Öte yandan Ahmet Nurol Bıyık'ın vurulması, vurulma sonrasında yaralı halde darp edilmesi gittiği hastanede yaşananlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Alacağını istemeye gelen Bıyık, Güvenç T. ve yanındakilerle konuşmaya başlıyor. Bir süre konudan şahıslar daha sonra Bıyık'ı tartaklamaya başlıyor. Tartışma ve tartaklamanın uzaması üzerine belinden ruhsatlı silahını çıkaran Bıyık'ın üzerine atılan kalabalım grup için Güvenç T. Silahı alarak Bıyık'a doğrultuyor ve ateş alan silahtan kurşunla şahıs yaralanarak yere düşüyor. Yaralı şahıs daha sonra grup tarafından dükkan için de dışında dakikalarca darp ediliyor. Hastaneye götürülen yaralı şahıs ve oğlu hastanede yine saldırıya uğruyor.

MAKTÜL YAKINLARI: "ADALET BEKLİYORUZ"

Ahmet Nurol Bıyık'ın oğlu Muhammet Hasan Bıyık, "Benim babam şuanda toprağın altında, hayatını kaybetti. Babamı kaybettik. Ama bunu yapanlar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar hala. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şuanda saldırganlar failler tutuksuz yargılanıyor. Savcı delil yetersizliği olduğunu söylüyor. Görüntülerde bariz ki tetik o şahıs tarafından çekiliyor ve ağır yaralı şekilde yaralanmış kurşun girmiş çıkmış olan babamı darp ediyorlar. Bu görüntülerde çok net ve belli. Yere düşmüş ve ağır yaralı bir insan bu kadar gözü dönmüşçe bu kişilere insan diyemiyorum. Şu anda adaletimizden beklediğimiz adalet. Güveniyoruz" dedi.

Olayda amcasını kaybeden Semih Bıyık ise, "Savcı delil yetersizliğinden dolayı tutuksuz yargılıyor. Görüntü analizlerini bizden bekliyorlar. Biz görüntü analizlerinde ulaşmak istediklerimize ulaştık. Bundan sonra devletimizin hakimine de savcısına da Yargıtay'ına da güveniyoruz. Şuanda dışarıda olan şahısların en kısa sürede en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Benin amcam şuanda toprağın altında ve bizim içimiz kavruluyor. Hiçbir kimsenin kendisine yedirebileceği bir durum yok ortada. Biz artık hukuka bırakıyoruz işi. Adalete güveniyoruz. İnsanları bu duruma sokup, alacağını almaya gidip tahriklerle karşılaşıp küfürlerle karşılaşıp parasını almaya gittiği bir dükkandan hayatını kaybederek çıkan bir insan için şuan dışarıda bulunan insanların en kısa sürede yakalanmısını istiyoruz" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altın Tüccarını Önce Silahla Vurdular Sonra Darp Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement