Altın Zirvenin Altında - Son Dakika
Ekonomi

Altın Zirvenin Altında

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımlarını genişletme kararının ardından 5 ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

23.01.2015 09:21  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik tedbirlerini genişletme kararı alması ve Rusya'nın dokuz ay üst üste altın rezervlerini artırmasının ardından, beş ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu ve ard arda üçüncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,302.25 dolardan bugün Singapur saati ile 12:07'de 1,298.34 dolara geldi. Fiyatlar 22 Ocak'ta 1,307.62 dolara kadar çıkarak 15 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü ve bu hafta yüzde 1.4 yükseldi.

ANALİST GÖRÜŞÜ

Altın bu yıl, durgunlaşan ekonomilerim politika yapıcıları büyümeyi desteklemek için yeni yollar bulmaya yöneltmesi ile birlikte yüzde 9.6 sıçradı. AMB Başkanı Mario Draghi, piyasaya daha fazla para vermek ve enflasyonu canlandırmak için, gelecek yılın Eylül ayının sonuna kadar, her ay 60 milyar euroluk varlık alımı yapma taahhüdünde bulundu. Dünyanın beşinci en büyük altın rezervine sahip Rusya, bu rezervini 1 Ocak'ta, bir ay önceki seviyesi olan 38.2 milyon onstan 38.8 milyon onsa çıkardı.

UZMAN YORUMU

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Piyasa, Avrupa'nın son iki yıldır iyi gitmediğinin çok iyi farkındaydı ve Avrupa gerçekten geride kalmışt. AMB bunu teyit etti," dedi ve "Altın fiyatları ayrıca Fed'in faizleri bu yıl yükseltmede güçlük çekebileceği spekülasyonundan da destek buluyor" şeklinde görüş bildirdi

Altın Zirvenin Altında
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altın Zirvenin Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement