Altında Hücum Hazırlığı - Son Dakika
Ekonomi

Altında Hücum Hazırlığı

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın teşviklere ilişkin karar alabileceği toplantı öncesi dört ayın zirvesi yakınında dalgalandı.

19.01.2015 08:58  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın, Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcılarının yeni teşviklere ilişkin karar verebileceği toplantı öncesi, dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonundaki (ETF) varlıkların 2010'dan bu yana en hızlı artışı göstermesi ile birlikte, dört ayın en yüksek seviyesi yakınında dalgalandı.

ALTIN HAREKETLİ

Spot altın gün içinde en az yüzde 0.2 yükselip düştükten sonra, Singapur saati ile 11:20'de yüzde 0.3 gerileyerek ons başına 1,276.95 dolara geriledi. Metal erken saatlerde 1,283 dolara kadar çıkarak 2 eylül'den bu yana en yüksek seviysini gördü ve isviçre'nin sürpriz kur kararı sonrası 15 Ocak'ta piyasalrın altüst olması ve buna bağlı olarak güvenli liman talebinin güçlenmesi sonucu Ağustos 20132ten bu yana gerçekleştirdiği en büyük haftalık kazancını daha da genişletti.

ANALİSTLER DEĞERLENDİRDİ

Altındaki ralli, metalin 14 günlük RSI göstergesinin 70 seviyesinin üzerine çıkmasına neden oldu. Teknik analize göre değerlendirme yapan bazı analistlere göre, bu seviye, fiyatların yönünün değişebileceğini işaret ediyor. İsviçre Merkez Bankası, Yunanisran'nın 25 Ocak'taki seçimlere hazırlanması ile birlikte, AMB'nin 22 Ocak'ta ülke tahvil alımı yapacağını duyurabileceği toplantı öncesi, frankın euro karşısındaki minimum kur uygulamasını sonlandırdı. Dünyanın en büyük altın destekli ETF'si SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları 16 Ocak'ta yüzde 1.9 ile Mayıs 2010'dan bu yana en hızlı çıkışını gerçekleştirerek 730.89 tona ulaştı.

UZMANLARIN GÖRÜŞÜ

Huatai Great Wall Futures Co. analisti Huang Wei, bilgilendirme notunda, "Altın, AMB'nin bu hafta parasal genişlemeye gideceğini açıklamaya hazırlanması nedeniyle dolar karşısında daha da düşmesi beklenen euro ile birlikte zayıflama eğilimi gösterirken, altın da belirsizliklerden dolayı güvenli liman talebinden faydalanıyor," dedi ve "Altının Yunanistan'daki seçimler ve mevsimsel Ay Yılı Takvimine Göre Yeni Yıl talebi öncesi destek bulmasını bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

EMTİADA SERT DÜŞÜŞ

Altın, 16 Ocak'a kadarki iki haftadai kısmen Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin son beş haftada ilk kez zayıflamasının etkisi ile yüzde 4.7 yükseldi. Emtia fiyatlarındaki sert düşüş, 16 Ocak'ta açıklanan verilerin enflasyonun Fed'in hedefi olan yüzde 2'nin altında kalmaya devam ettiğini göstermesi ile birlikte, ABD merkez bankasının 2008'den bu yana sıfır seviyesi yakınında tuttuğu politika faizini artırmayı erteleyebileceği beklentilerini güçlendirdi.

Altında Hücum Hazırlığı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altında Hücum Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • GOLDIE: alın bakalım sonra nasıl satacaz diye düşünürsünüz. Akıllı davranın piyasa al diyorsa satın !. . . 7 0 Yanıtla
  • Kuyumcubey: Altınlarınızı şimdi satmayın AMB tahvil alımı ons fiyatını yükseltir. 4 0 Yanıtla

Advertisement