Altında Tersine Hareket - Son Dakika
Ekonomi

Altında Tersine Hareket

Altın, doların güçlenmesi ve yatırımcıların altın destekli en büyük ETF'deki varlıkları düşürmeleri ile değer kaybediyor

29.12.2014 09:04  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın, geçen haftaki kazancın abartılı olduğu söylentileri ve güçlü dolar ile zayıf talep beklentileri nedeniyle geriliyor. Altın 26 Aralık'ta Çin'in teşviki artıracağı söylentileri ile yüzde 1.9 değer kazanarak, 2 haftanın dik yükselişini kaydetmişti. SPDR Gold Trust'taki varlıklar 26 Aralık'ta 6 yılın en düşük seviyesine geriledi ve Spot Dolar Endeksi, 5 yılın zirvesine yakın seviyede seyrediyor. Spot altın, yüzde 0.2 gerileyerek Londra saati ile 10:45'te ons başına 1,193.18 dolar oldu. Altın ikinci çeyrekte de kayba hazırlanıyor. Şubat vadeli altın kontratları ise yüzde 0.2 düşüşle NYComex'te ons başına 1,193.10 dolardan işlem gördü.

KISA VADEDE ALTIN DÜŞEBİLİR

Altın, Fed'in borçlanma maliyetlerini yükseleceği beklentilerinin doları güçlendirmesi ile ikinci çeyrek dönemlik kaybı kaydetmeye hazırlanıyor. Şanghay'daki Everbright Futures Co. makroekonomi stratejistlerinden Sun Yonggang, "Dolardaki son yükselişler, altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü yapıyor. Fed'in faizleri artırmaya yaklaşması altın için olumlu değil" dedi. Şubat vadeli altın kontratı New York Comex'te yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 1,192.40 dolar oldu ve 1195.10 dolardan işlem gördü. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 0.5 yukarısında seyrediyor.

Altında Tersine Hareket
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altında Tersine Hareket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement