Altındağ Eğitimde Fark Atıyor; - Son Dakika
Güncel

Altındağ Eğitimde Fark Atıyor;

Altındağ Eğitimde Fark Atıyor;

Hazırlanan bu proje ile Hacettepe Üniversitesi Altındağ'da yerel yönetimle birlikte akademik eğitimi ilk ve ortaöğretime yayacak.

18.10.2012 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ İlçe Milli Eğitim, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü ve Altındağ Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan işbirliği projesine Bakanlık destek verdi, Yerel Yönetim katkı sağladı, Hacettepe Üniversitesi ise "bu proje ülke genelinde de uygulanabilir" dedi.

Altındağ İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi ve Altındağ Belediyesi arasında imzalanan " Eğitimde İş Birliği Protokolü " ile uygulamaya alınan proje Altındağ ilçesinin eğitimde fark atmasını sağlayacak.

Milli Eğitim adına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Dr. M. Emin Zararsız, Hacettepe Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. A. Murat Tuncer ve Altındağ Belediyesi adına Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından imzalanan " Eğitimde İş Birliği Protokolü " ile Altındağ İlçe sınırları içerisinde yer alan eğitim kurumlarında eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda öğrencilere sunulan eğitim olanaklarının sayısının ve niteliğinin artırılması ve okul üniversite ve belediye arasında eğitim içerikli uzun süreli, planlı ve programlı bir iş birliğinin sağlanması hedeflendi.

Hazırlanan Projede, eğitim-öğretim, eğitim yönetimi, güzel sanatlar ve spor ile sağlıklı beslenme – veli destek çalışmaları olmak üzere dört temel alanda işbirliği yer aldı. Bu proje kapsamında Üniversitenin öğretmen adayı öğrencilerinin staj uygulamalarını Altındağ İlçesi okullarında yürütülmesi, öğrencilere hazırlık, yetiştirme kursu ve etütlerle ders dışı destek verilmesi, zümre toplantılarının üniversitenin ilgili öğretim elemanları danışmanlığında ve tema/ünite bazlı yapılması, ortaokul 8. Sınıf öğrencileri ile lise 11 ve 12 sınıf öğrencilerinin " Üniversite adayı öğrenci" statüsünde üniversitenin imkânlarından yararlanması, yeniliklerin izlenmesi ve problemlerin çözümü amacıyla öğretim elemanlarıyla öğretmenlerin karşılıklı işbirliği yer aldı.

Altındağlı öğrencilerin sanat, kültür, spor ve sosyal etkinliklerde üniversitenin imkânlarından faydalanması üniversite gruplarıyla birlikte hareket etmesi ve alternatif spor dallarının Altındağ da uygulanabilmesinin de yer aldığı bu projede ulusal düzeyde sanatçı, sporcu ve benzeri kişilerin Altındağ'daki öğrencilere yol gösterici olmasının da söz konusu olduğu açıklandı.

Sağlık beslenme veli desteği konularında ise Altındağ'lı öğrencilerin göz, diş, kulak, kalp vb sağlık taramalarının ve ilk aşama tedavilerinin yapılması konusunda velilerin ve öğrencilerin bilgilendirilmesi konuların yer aldığı projede üretim atölyelerinin kurulması, ürünlerin pazarlanması, ve velilerin açıköğretime yönlendirilmesi yoluyla velilerin sosyo-ekonomik açıdan desteklenmesi söz konusu oldu.

Altındağ Nüfusunun üçte birinin 19 yaş altı olduğuna dikkat çekilirken, Ankara'nın tarihi dokusunun önemine vurgu yapılarak bu projenin neden bu derece önemli olduğunu açıklandı.

Altındağ İlçesinde yapılan eğitim ve öğretim hizmetleri Üniversitenin, okulun ve yerel yönetimlerin eğitim işi üzerine birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Hazırlanan bu proje ile Üniversitenin, yerel yönetimin ve Milli Eğitimin 20 alanda ortak çalışma yürüteceğini açıklarken, Altındağ'da öğrencilere daha nitelikli hizmet götürme noktasında bu kurumların güçlerini birleştireceğini dile getirildi.

Daha sonra protokolü imzalayan Yerel Yönetim adına mikrofona konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise kurumsal özeleştiri ile başlayan açıklamasında bu çalışmaların Altındağ için geç kalınmış çalışmalar olduğunu ancak başlanan bu tür projeler ile de çok kısa zamanda bölgeye faydalı hizmetler getirilebileceğini anlattı.

Protokole Milli Eğitim Bakanlığı adına imza atan ve bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Dr. M. Emin Zararsız ise eğitimin devletin en önemli sorumluluk alanlarından birisi olduğunu ancak eğitimin yalnızca devletin resmi bir işi olmaktan her şeyin çıkartılıp, toplumun her kesiminin görev alabileceği bir çalışma alanı olarak tasarlanması gerektiğini eğitim konusunda her şeyin devletten ve hükümetten beklenmesinin yanlış olduğunu anlattı.

Projenin Üniversite ayağını imzalayan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer ise diğer ülkelerde olduğu gibi Ülkemizden de 15 yaşında profesörler çıkabileceğini, bu tür çalışmaların ülke geneline yayarak akademik eğitimde daha kapsamlı yol alınmasının sağlanabileceğini ve daha çok erken yaşlarda eğitimde daha fazla yol alınabileceğini anlattı.

Daha sonra imza törenine geçilerek taraflar imzayı attı ve verilen kokteyl ile program son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altındağ Eğitimde Fark Atıyor; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement