Altındal, Okanar'ın Sorularını Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Altındal, Okanar'ın Sorularını Yanıtladı

Altındal, Okanar\'ın Sorularını Yanıtladı

AytunçAltındal: "Benedict adını alan papalar geçiş dönemi papalarıdır"

13.02.2013 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katolik Hıristiyanların lideri Papa 16'ncı Benedikt'in, 28 Şubat'tan itibaren görevini bırakacağı yönündeki açıklamasının ardından tartışmalar devam ediyor.

Stratejik ve Diplomatik Araştırmalar Merkezi Türkiye Başkanı Aytunç Altındal, A Haber canlı yayınında Can Okanar'ın sorularını yanıtladı.

İran ve Vatikan arasındaki yakın dostluğa değinen Altındal, Papaların isimlerinin anlamlarına da dikkat çekti.

Altındal, Benedikt ismini alan papaların geçiş dönemi papaları olduğunu dile getirerek, "onların görevi olayları örtbas etmektir." dedi.

"VATİKAN Şİİ OLDUĞU İÇİN İRAN'A DESTEK VERİYOR"

Vatikan'ın dünyadaki en yakın dostlarından biri İranlı Ayetullahlar. Hemen hemen iki haftada bir iki Ayetullah Vatikan'a gelir. Bunu gözlerimle de gördüm.

Bunların arasında çok yoğun bir ilişki var. neden diye sorarsanız, Vatikan Şii olduğu için İran'a destek veriyor, tıpkı Osmanlıda Protestanlara zamanında destek verdiği gibi. Türkiye için bugünlerde Vatikan İran ilişkileri çok önemli. Bir önceki Papa II. John Paul, İran'da Humeyni iş başına gelince Katoliklere "gördünüz mü" dedi "İran halkı kendi dinine Allah'a döndü, biz de kendi dinimize ve İsa Mesih tanrımıza dönebiliriz" dedi. Şimdi bu olaylar, siyasi yapı, şahsi yolsuzluklar Vatikan'ın içinde çok uzunca bir süredir problem yaratıyordu.

"BENEDİCT ADINI ALAN PAPALAR GEÇİŞ DÖNEMİ PAPALARIDIR"

2006'da yayınlanan 16. Benedikt diye bir kitabım var. Benedikt adını alan papalar geçiş dönemi papaları. Olayları örtbas etmesi gereken papalar.

İsimlerin çok büyük anlamı var. Bu papa bunları örtbas edemedi, nedeni de özellikle çocuk istismarı meselesinde sivil mahkemelerin devreye girmesi

Papa hakkında, sivil mahkemelerde tutuklama kararı çıktı. Rusya bu papa Rusya'ya giremez dedi. bu kadar ağır olaylara muhatap oldu bu adam.

Ama çok alim, kendi konusunu çok iyi bilen, çok sayıda kitabı olan, Hıristiyan ilahiyatı konusunda gerçekten uzman olan bir adam. Devlet yöneticiliğinde ise sıfır. Bu ilişkileri yönetmedi, bu olayları örtbas edemedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altındal, Okanar'ın Sorularını Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement