Altını Alan Yok Satan Çok - Son Dakika
Ekonomi

Altını Alan Yok Satan Çok

Altını Alan Yok Satan Çok

Yükselen altın fiyatları Antakya Kuyumcular Çarşısı’ndaki esnafı olumsuz etkiledi.

30.11.2016 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yükselen altın fiyatları Antakya Kuyumcular Çarşısı'ndaki esnafı olumsuz etkiledi.

Antakya Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Nebil Hurigil, yükselen altın fiyatları nedeniyle esnafın kötü günler yaşadığını, neredeyse satış yapamadıklarını söyledi.

Dolardaki aşırı yükselmenin altını da etkilediğini belirten Hurigil, "Altının gram fiyatı 131.5 lira. Anormal bir yükselme var. Bu anormal yükselme karşısında vatandaş elindeki altını satmaya çalışıyor. Halk panik yapmamak adına altınını bozdurmaması lazım. Çünkü biz altın fiyatlarını ilerideki günlerde 135 TL'nin üzerinde bekliyoruz. Altının yükselmesinin sektörümüze olumsuz yansımaları var. Çünkü, halkın alım gücü zayıfladı. Eskiden bir çeyiz kesildiği zaman müşteriye en az 150-300 gram altın veriyorduk. Şimdi 20-25 gramlara düştü. Bu da kuyumcuları zor durumda bırakıyor" dedi.

Kuyumcu esnafının diğer esnaf kollarına bağlı olduğunu ifade eden Hurigil, "Yani bizim buradaki çoğu esnaf son 3-4 sene içerisinde hem işleri düştü hem de iş yerlerini kapatma ile karşı karşıya kaldı. Burada halkın Suriye olaylarından bizim sınır bölgelerimiz Antakya, Kilis, Gaziantep illerimizin hepsi Suriye olaylarından sonra özellikle bizim sektör, kuyumculuk sektörü aşırı derecede etkilendi. Çarşıda bir sirkülasyon kalmadı. Bizim işimiz ayakkabıcıya bağlı, konfeksiyoncuya bağlı, diğer meslek sektörlerine bağlı. İnsanlarda artan para varsa altına yatırım yapıyorlar. Eğer ki insanlarda belli bir artı olmazsa gelip altının yüzüne de bakmıyorlar. İsterse altının gramı 100 TL olsun. Bizim halkımız olaylardan çabuk etkilenen bir halk. Altın fiyatları yükselmeye başlıyor 1 lira, 2 lira, 3 lira, 5 lira arka arkaya devamlı bir depar atıyor altın. Halk buna kanıp elindeki altını satmaya çalışıyor. Kuyumcular belli bir yere kadar alabiliyorlar. Eğer ki kuyumcuda sirkülasyon olmazsa, satış olmazsa o altını alacak pozisyonları da kalmıyor. Burada halkın aklına kötü bir şey geliyor. Altın yükseldiği zaman kuyumcular altınımızı neden almıyor. Kuyumcularda para varsa her türlü altını alırlar. Ama eğer ki dediğim gibi sirkülasyon yapamıyorlarsa yani vitrindeki altını satamıyorsa müşteriden altın alması çok sınırlı oluyor. Halkın buna çok çok dikkat etmesi lazım" diye konuştu.

(BGY-SO-E) - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Altını Alan Yok Satan Çok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    14:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz' ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan dolayı sitem eden her vatandaşın sonuna kadar haklı olduğunu belirterek, " "Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik.


Advertisement