Altınkum'da Binalara Makyaj - Son Dakika
Güncel

Altınkum'da Binalara Makyaj

Altınkum\'da Binalara Makyaj

Altınkum'da binalara makyaj AYDIN'ın Didim İlçesi'nde Didim Belediyesi tarafından Altınkum Yalı Caddesi için hazırlanan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma Projesi" çalışmaları kapsamında belediye ekipleri, binaların dış cehelerinde tadilat çalışmalarına başladı.

12.01.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altınkum'da binalara makyaj

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde Didim Belediyesi tarafından Altınkum Yalı Caddesi için hazırlanan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma Projesi" çalışmaları kapsamında belediye ekipleri, binaların dış cehelerinde tadilat çalışmalarına başladı.

Didim Belediyesi tarafından Altınkum Mahallesi, Yalı Caddesi ve bağlantı yollarında yer alan binalara estetik kazandırmak amacıyla hazırlanan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma Projesi" çalışmaları, belediye ekipleri tarafından başlatıldı. Altınkum'un liman girişinden başlayan tadilat çalışmalarını CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin, Didim İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Özgür Selçuk, Didim Belediye Başkan Yardımcıları Ercan Atasoy ile Salih Bankoğlu, Didim Belediye Meclisi Üyeleri, Didim Belediye Zabıta Müdürü Alper Öz, emniyet amirleri ile emniyet ve zabıta kuvvetleri takip etti. Çalışmalar kapsamında caddedeki işletmelerde dış cephelerinde bulunan tabelalar ile pergoleler kaldırıldı. Çalışmalar sırasında herhangi bir olay yaşanmadı.

"2015 SEZONUNDA BAMBAŞKA BİR ALTINKUM ORTAYA ÇIKACAK"

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, yaptıkları çalışmanın Altınkum'u sağlıklılaştırma ve güzelleştirme çalışması olduğunu söyledi. Belediye ekipleri ile esnafın birlikte çalıştığını belirten Atabay, "Altınkum'u halkımız ve esnafımızla birlikte güzelleştireceğiz. Çalışmalarda bugün temizlik ve projeye uymayan unsurları ortadan kaldırmaya başladık. Daha sonrasında gelecek olan yeni model pergolelerimiz ile güzelleştirme ünitelerimiz var. Çalışmaları mümkün olduğu kadar hızlı tamamlayıp sezona yetiştireceğiz. 2015 turizm sezonunda tertemiz, pırıl pırıl, daha sağlıklı ve daha kabul edilebilir bir Altınkum'u hep beraber gezeceğiz" diye konuştu.

"ESNAFA ANLATILMIŞTI"

3194 Sayılı İmar Kanunu ve yönetmeliklerine uygun ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflenen proje için, geçen ekim ayında belediye yetkilileri ile esnafın katıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlenmiş, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Yalı Caddesi'ndeki binalarda ve işletmelerde dış cephe ve görünüşle ilgili çalışmaların yapılacağını söylemişti. Başkan Atabay, yapılacak çalışmalar kapsamında aykırılıkların kaldırılması ve temizlenmesi, işgaliyelerin düzenlenmesi, binaların ön cephelerinin belirlenmesi, tek tip pergole kriterlerinin oluşturulması, sokakların güzelleştirilmesi ve sağlıklılaştırma projesinin uygulanması, kirli binaların yüzeylerinin belirlenmesi, kapı, pencere ve balkonların belirlenen kriterlere uygun hale getirilmesi, tabelaların yönetmeliğine uygun hale getirilmesi, gelişigüzel asılmış olanlarının kaldırılması, projede getirilen kriterlere uygun pergole ve çiçeklik gibi unsuların konulması konularını dile getirmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altınkum'da Binalara Makyaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement