Altınoluk ve Narlı Atıksu Arıtma Tesislerinin Temel Atma Töreni - Son Dakika
Güncel

Altınoluk ve Narlı Atıksu Arıtma Tesislerinin Temel Atma Töreni

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü'nce Edremit ilçesinde Altınoluk ve Narlı mahallelerinde yapılacak, yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki atıksu arıtma tesisinin temeli atıldı.

30.05.2016 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü'nce Edremit ilçesinde Altınoluk ve Narlı mahallelerinde yapılacak, yaklaşık 30 milyon lira tutarındaki atıksu arıtma tesisinin temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit körfezi bölgesine yapılacak olan içmesuyu ve atıksu tesisleri için 200 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi.

Başkan Uğur, denizin temiz olması için çalışmalar yürüttüklerini belirtek, "Bugün BASKİ, Edremit Altınolukumuzdayız. Edremit ve Altınoluk'un çevresi, denizi temiz olsun. Atık sular mutlaka arıtılarak denizlere deşarj edilsin. Dolayı ile çevremiz temiz olsun. Bugün mevcut olan 80 bin kişilik arıtma tesisine 40 binlik ilave yapıyoruz 120 bine çıkıyor. Narlı'da yine Edremit Belediyemizin BASKİ'ye devrettiği yerde 40 bin kişilik atık su arıtma tesisinin temelini atmış olacağız. Tabi bunlar çevremiz ve sağlığımız için önemli." diye konuştu.

Altınoluk, Zeytinli, Akçay Güre'den Burhaniye'ye kadar olan bölgede atık su arıtma tesisi kapasitesini 650 bin kişiye çıkartacaklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizlerimiz ve çevre temiz olsun. Bunların maliyeti 200 milyonun üzerinde kaynak gerektiriyor. bununla ilgili bir taraftan proje çalışmaları tamamlanıyor ve finansı ile ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. Burada yaptığımız tesisin maliyeti 8.3 milyon lira. Narlı'da yapacağımız tesis maliyeti de 19 milyon lira. Bu tesisler ucuza olan işler değil. Mıhlı Çayı'ndan Akçay Çayı'na kadar olan alanda kanalizasyon şebekesi de olacak. Bunlar tamamlanınca çevremizde temiz kalacak."

BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram da temel atma töreninin Altınoluk için güzel bir başlangıç olduğunu ifade ederek, "Bu tür yatırımların imalata dönüşmesi zaman alıyor. Proje, yer sorunu ve ihale safhası derken uzun sürmesine rağmen kısa sürede iki ilçenin atık su arıtma tesislerini tamamladık. Altınoluk ve Narlı ile birlikte kalan 9 ilçemizin de temel atma törenlerini u yıl içinde bitirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da, yapılan yatırım ve çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altınoluk ve Narlı Atıksu Arıtma Tesislerinin Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement