Altınordu Belediyesi'nden Üniversite Adaylarına Jest - Son Dakika
Yerel

Altınordu Belediyesi'nden Üniversite Adaylarına Jest

Altınordu Belediyesi tarafından Üniversite tercihlerinde öğrencilere yardımcı olmak amacıyla İstanbul Aydın Üniversitesi’nin destekleriyle ’Tercih Danışma Merkezi’ uygulaması başlatıldı.

07.07.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altınordu Belediyesi tarafından Üniversite tercihlerinde öğrencilere yardımcı olmak amacıyla İstanbul Aydın Üniversitesi'nin destekleriyle 'Tercih Danışma Merkezi' uygulaması başlatıldı.

Üniversite adayları için Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarının açıklanmasıyla başlayan üniversite maratonunda öğrenciler ve ailelerini tercih telaşı sararken Altınordu Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından oluşturulan tercih standı Tahıl Pazarı'nda ücretsiz olarak hizmet veriyor.

"YANLIŞ TERCİH GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ ETKİLİYOR"

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, üniversite tercihlerin gençler ve aileleri için önemli olduğunu belirtirken, yanlış tercihlerin gençlerin geleceğini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Başkan Tekintaş, yaptığı açıklamada, "Liseden mezun olan kardeşlerimiz Lisans Yerleştirme Sınavı'na girdiler. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gençlerimizi ve ailelerini sınav stresinin ardından şimdide tercih stresi sardı. Bizde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda İstanbul Aydın Üniversitesi ile birlikte Tahıl Pazarı mevkindeki alanda oluşturduğumuz stant ile gençlerimize tercihlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tercih yapacak olan tüm kardeşlerimizi gönüllerindeki üniversitelere yerleşmelerini ve bu vesileyle hem ilçemizi hem ülkemizi hem de ailelerine hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Üniversite adayları için LYS sonuçlarının açıklanması ile birlikte 6-14 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye genelinde kurduğu 163 tercih merkezi ile adaylara ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verirken, İstanbul Aydın Üniversitesi Doğu Karadeniz Sorumlusu Selim Emre Ar, yaptığı açıklamada, "İstanbul Aydın Üniversitesi olarak Türkiye genelinde 163 tercih merkezi ile öğrencilerimize tercihlerinde yardımcı olmaya çalıyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine bu yıl da Altınordu Belediyemiz ile birlikte Tahıl Pazarı'nda 'Tercih Danışma Merkezi' standı oluşturduk. Öğrencilerimiz puanları ile birlikte geldiğinde rehber öğretmenlerimizle öğrenciler için en uygun ve en ideal mesleklerin ve üniversitenin seçimini burada ücretsiz bir şekilde yapıyoruz. Bize bu imkanı sunan Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Engin Tekintaş'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altınordu Belediyesi'nden Üniversite Adaylarına Jest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement