Altınordu'da Başarının Sırrı Sistem - Son Dakika
Spor

Altınordu'da Başarının Sırrı Sistem

Altınordu\'da Başarının Sırrı Sistem

Tamamen yerli oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çeken Altınordu’nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, başarı sırlarının sistem olduğunu söyledi.

15.07.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tamamen yerli oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çeken Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, başarı sırlarının sistem olduğunu söyledi. İki sezon sonra transfer yapmadan tamamen altyapıdan besleneceklerini açıklayan Eroğlu, "Tüm planımızı buna göre yapıyoruz" dedi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da teknik direktör Hüseyin Eroğlu, sona eren Bolu kampında yaptığı açıklamada kırmızı-lacivertli kulübün başarısının ardındaki sırrın "sistem" olduğunu vurguladı. "Üç sezonda 2 kupa kazanıp 210 gol atan bir takım oluşturduk" diyen Eroğlu, "Birbirini hiç tanımayan oyuncuları tek çatı altında bir araya getirip onları hedefe odaklamak, gerçek anlamda bir plan-proje gerekiyordu. Ekip olarak bunu iyi başardık, sistemimizi kurduk ve herkesin beğendiği bir takım oluşturduk" dedi.

"DAHA FAZLA GENÇ OYUNCU"

Yapılanma, tesisleşme ve doğru antrenmanın da bu başarıda önemli etken olduğunu kaydeden Eroğlu, "Yarışmacı ve yetiştirici kimliğini bir arada yürüttük. Bana göre son 3 sezonun kayda değer en önemli maddelerinden biri de budur. 3. Lig ve 2. Lig şampiyonluklarımızı, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Kerim Alıcı, Fatih Aktay gibi gençlerimizi yukarıya taşıyıp taçlandırdık. Bu sezon daha fazla genç oyuncu kadromuzda olacak ve yine hep birlikte hedefe yürüyeceğiz" diye konuştu.

"HEDEF TAKIM OLDUK"

Tüm çalışma düzeninin "gelişim" ve "değişim" üzerine kurgulandığını da sözlerine ekleyen Eroğlu, "Günlük veya haftalık yaşamıyoruz. Bu nedenle en zor günümüzde bile ileriye bakarak yürüyebiliyoruz. Üç yıllık süreçte az gol yiyen ve çok gol atan bir takımı Türk futboluna kazandırdık. Türkiye'de iyi şeyler de oluyor diyen insanların büyük sempatisini kazandık. Şimdi önümüzde çok daha zorlu bir sezon bizleri bekliyor. Çünkü artık hedef takım olduk" dedi.

"İKİ SEZON SONRA TRANSFER YOK"

"Yeni sezona, tüm başarıların üzerine sünger çekerek girmeliyiz" diyen genç teknik adam, "En büyük hata, dünde kalmaktır. Oysa biz hep yarını yaşamak isteyen insanlarız. Gelişim ve değişim üzerine kurduğumuz sistemin başarıya ulaşmasındaki temel faktör budur. Hep daha iyiyi arayıp bulmak istiyoruz. Yeni sezonda hem hedefimize odaklanmak, hem de aşağıdan gelen gençlerimize lige motive etmek durumundayız. İki sezon sonra dış transferimiz olmayacak. Tüm planımızı buna göre yapıyoruz" diye konuştu.

"İYİ BİREY, İYİ VATANDAŞ, İYİ FUTBOLCU"

Gençlere doğru rol modelleri oluşturduklarını da kaydeden Eroğlu, "Maçı kazanır veya kaybedebilirsiniz. Hatta şampiyonluğu bile kaybedebilirsiniz. Ancak oyuncularınıza doğru rol modelleri oluşturursanız uzun vadede kazanan hep siz olursunuz. 1-0 öndeyken vakit geçirmeye çalışan bir düşünce yapısında oyuncu yetiştirirseniz verdiğiniz tüm emekler boşa gider. Rakibine tekme atan bir oyuncu yetiştirirseniz yine elinizde kalan koca bir sıfırdır. Bu nedenle kulübümüzün ana sloganı olan 'İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu' bizim için çok önemli bir değerdir" dedi.

BOLU KAMPI SONA ERDİ

Altınordu'nun Bolu'daki ikinci etap kampı sabah yapılan antrenmanla birlikte tamamlandı. Teknik ekip, Ramazan Bayramı nedeniyle oyunculara 19 Temmuz Pazar gününe kadar izin verdi. Pazar günü Kuşadası Sürekli Kamp Merkezi'nde toplanacak olan Altınordu, Pazartesi sabahı üçüncü etap kampı için Hollanda'ya gidecek. İkinci etap kamp kadrosunda yer alan genç oyuncu Yusuf Yalçın Arslan, Altınordu Futbol Meslek Yüksek Okulu U19 Takımı'na geri dönerken, Mert Hakan Yandaş'ın ise bir sezon daha kiralanmasına karar verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Altınordu'da Başarının Sırrı Sistem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement